09 May 2012

Ceti ke Ah Long...


assalamualaikum…

alhamdulilah econ dah kembali berfungsi seperti biasa…sejuk sikit…baru la tak panas kalau tak rasa macam nak meroyan jer…baru sikit dugaan tu kann…

jom tengok gambar ni..nampak tak muka abang hensem tuu…suka takk...
 memang sayang sangat la kat dia ni...
boleh buat hidup kita gembira kalau dapatnya tu kann…

tapi  uwang tu bukan kita yang punya ,sebenar 3 hari ini jadi Ah Long ke jadi ceti mana yang sesuai yee...kat opis tu..asal nampak muka orang jer mintak duit…rela paksa kene keluarkan duit diarang ni semua…

sebenarnya  malas tau nak pegang duit banyak-banyak ni tau.. takut ada nanti terguna gi kedai kasut ke..kedai baju ke…kedai handbag ke…hahaha boleh ke macam tu…tak laa, kene amanah kalau buat kerja-kerja amal macam ni…ok la nak sambung jadi Ah Long pulak ni...ada kerja extra la pulak...tak dapat duit tak pasal-pasal akak jadi kaki pukul la pulak...




Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

36 comments:

  1. mak encik:
    tak la suzi..kakain tolong kutip duit jer..nak buat farewell untuk kawan kt opis ni..

    ReplyDelete
  2. anies:
    alaa..pegang sekejap jer duit ni anies...jap lagi lesap la duit tu.buat gi makan-makan...

    tolongkan kutip duit jer..

    ReplyDelete
  3. skang..mengalir cam air je duit...almaklumlah lagi 16 hari je..

    ReplyDelete
  4. mmg pegang duwet byk2 if gi kat shopping mall habes la nnt...ai jrng bw cash selalu CC jer but darl dah remind jgn boros if not byq sendiri...nangessss!!!

    ReplyDelete
  5. kalau cemtu saya boleh mintak le ni? ngeee~

    ReplyDelete
  6. Seram sy tgk duit2 tu. Hehehehe...

    ReplyDelete
  7. Walau kertas aje tapi semua terkejar-kejar nakkan ini..

    ReplyDelete
  8. Ain...
    sekeping kertas yang sangat bernilai...!!..sukanya kalau banyak duit...:)

    ReplyDelete
  9. waa...jadi tukang kutip duit yerk..hehe

    moon pon selalu kena gak jadi ah long nie.. hehe

    ReplyDelete
  10. kalau nak adakan farewell kena la macam tu kan..mintak sikit sorang.

    ReplyDelete
  11. akak pegang petty cash ek? nmpk duit, terus teringat bulan ni turn saya dpt kutu..yeayyy!:)

    ReplyDelete
  12. duit boleh bikin bahgia....hehee...

    ReplyDelete
  13. cheqna;
    kalau buat kenduri kendar mmg byk guna duit...tau dah makin susst jer duit yg tebal tu kann...

    semoga dipermudahkan dan berjalan dgn lancar hari bahagia tu yee cheqna...

    ReplyDelete
  14. ayu:
    kalau ada duit dlm tangan..ambikkk semua berkenan jer..tp kene berhati2 takut terbelanja berlebihankann...

    tapi tu semua duit orang tolong kutipkan jer..jap lagi selesai la tuu..

    ReplyDelete
  15. bujal:
    laa..sekeping jer kee..
    mana cukup bujal..meh kakain bagi lebih sikit....nak takk

    ReplyDelete
  16. gB:
    alaa..org punya la gB..kalau kakain punya boleh gak kakain belanja,ckp jer nak apa..huhuhu...

    ReplyDelete
  17. fara:
    kakain pun seram jugakkk nii..rasa nk bawak larik jer..hahaha...kalau seguni harus kakain sorokkan sikit...

    ReplyDelete
  18. Dah lama dok admire kat abg hencem tu jgk k.ain...hehe

    Abg hencem tu sllu je kita kepit bwk jalan...haha

    ReplyDelete
  19. kakzakie;
    semua org suka tengok kertas tu kann..
    ada yg sanggup mengadai nyawa semata2 kertas tuu..besar betul nilainya tu kann..

    ReplyDelete
  20. azi:
    kalau byk duit..ain belanja azi tau...cakap jer nak apa...

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum Adikku manis..

    Dah sejuk ya... ! Bertambah rancaklah mengutip paksa rela ni kan? Hehe..

    Alhamdulillah beramal Dan amanah.

    ReplyDelete
  22. ooo.. ada kawan opis nak berhenti er?
    ingatkan main kutu tadi..hehehe..
    hati2 bawak duit cash.. semoga ikatan persehabatan kekal walaupun dah x satu pejabat.. :)

    ReplyDelete
  23. Wahhh.. ini namanye Bank Bergerak nih!! saya pon x suka pegang duit opis.. takut hilang.. tak pasal2 kena ganti plak..huhuhu

    ReplyDelete
  24. uish...brutal gak kak ain nie ek...sampai nak tumbuk orang..hehehee

    ReplyDelete
  25. saya sdiri sering menolak bila di amanahkan tang duit ni ain..takut..
    ada terdengar ceramah agama di radio IKIM.
    ustaz bg contoh: kita diamanahkan memegang duit. kita simpan dlm purse. kemudian kita p kedai, kita guna jap duit itu (tak cukup duit masa tu) dgn niat nanti kita ganti bila tiba rumah..
    kita tetap gagal dlm memegang amanah (walhal takde niat nak salahguna)

    ReplyDelete
  26. bab pegang duit org banyak2 ni qema xmau gak kak, takut terguna tu selalu tolak kalau org calon jadi bendahari masa sekolah dulu hehe

    ReplyDelete
  27. Oooo..jadi tukang kutip duit rupanya,alangkah bestnya kalau duit tu milik kita ye....tgk duit dlm kepala ingat shopping aje.hehehe

    ReplyDelete
  28. payah kan pegang duit org..mcm tu la along kat opis..selalunya bila tiba time birthday..

    ReplyDelete
  29. Abg tu saya panggil Kepala agong..ahahah

    ReplyDelete
  30. hhehehe...ni kiranya menteri kewangan lah yer..kat opis sy ni dr minggu lepas ekon rosak, terseksa jiwa raga

    ReplyDelete
  31. Banyaknya duit,main kutu ke kak?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini