12 June 2012

makan lagii...

assalammualaikum...

selamat petang semua...hari ini nak cerita pasal makan-makan bukan apa-apa pun cuma makan tengahari jer tadi...ada orang belanjakannn...rezeki jangan ditolak...

makan disini...

minumannya ini...kita punya yang kaler hijau tuu...
namanya cucumber & passion...sedap weiii...

makan ini...macam-macam ada kat situ...


kalau makan kat sini...yang ini mesti ada kene oder...yummm.yumm...


dah makan sila la bayar yee..


sebelum balik singgah sini dulu....teringat kat rakyat jelata...

beli jugak..diarang memang suka makan ni...ambik jer laa...


nak tunjuk jugak semalam punya masakkan kat rumah malam tadi...tapi kita tak makan ikan ni...nak masaknya pun tak berapa nak reti...tapi rakyat jelata kat rumah tu kata sedappp...
ikan patin masak tempoyak...dapat semangkuk besar tuu..


pemberian anak saudara (anak abang no2) kitarang panggil kak long yang tinggal satu taman jugak...untung tau duduk setaman dengan kaum kerabat ni...







Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

33 comments:

  1. Bayar RM2 aja? ekekeke

    Kat mana ole ole Bali ni? Empire Subang ke?

    ReplyDelete
  2. Tengok gambar2 tu, bertambah lapar perut kakcik yang sepanjang hari ini asyik lapar je!

    ReplyDelete
  3. dah la tengah lapar...tgk la gambar2 makanan nih....lapar la lagi jwpnya

    ReplyDelete
  4. DZ:
    yupppp..benar belaka kat ole ole Bali Empire Subang..

    hihihi..RM 2 jer cam tu boleh gi hari-hari tu..kannn

    ReplyDelete
  5. kakcik:
    lapar kite makan jer kakcik...
    saya kalau dah lapar mula la mencari apa yg ada untuk dimakan..

    ReplyDelete
  6. sakila's craft:
    jomm kite makannn..hihihi...

    ReplyDelete
  7. Papa-NtiQ :
    ooo kedai tu..
    kat Empire Subang sebelahan dgn subang parada..ole-ole bali namanya...

    ReplyDelete
  8. errk..ada cili ke tu dalam air?

    ReplyDelete
  9. Teringin nak mkn kat Ole-Ole Bali tu. Hehehehe!

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum Ain

    nyam nyam....

    ReplyDelete
  11. seronok tempat keje dekat2 dgn tempat makan yang best2 kak!

    ReplyDelete
  12. tgh pose ni...
    semua nmpk sedap!!

    ReplyDelete
  13. LAPARRRRRRRRR....

    SEDAPNYA...

    ReplyDelete
  14. aduhh kak.. terliur sy tgk patin tempoyak tu..

    ReplyDelete
  15. dah lama tak jenguk blog kak ain. rasa lapar pulak tengok makanan tu sume. tapi yang paling tak tahan tengok tart telur tu...sedapnya!

    ReplyDelete
  16. assalam ain..ikan patin? acik suka..anak2 pun suka..
    bayar atas tapak tangan yang besar ye ayu..kreatif sungguh

    ReplyDelete
  17. tu pisang ke n aiskrim ke?
    nampak sedap sangat

    ReplyDelete
  18. Lama juga tak ke ole2 bali.. rasanya since last year Jan kot..

    itu goreng pisang + ice cream + kelapa manis parut.. memang sodap

    ReplyDelete
  19. makanan sume nampak sedap2.tingin plak nak merasa air cucumber tu

    ReplyDelete
  20. sedapnya...menggoda betul lauknya...

    ReplyDelete
  21. ehem jeles mama tau..dtg sini asyik tenguk pic.makanan je..he2x..untung kan ain tinggal satu taman dgn kerabat..macam tu bolih tapau hari2.. :)

    ReplyDelete
  22. Gendang gendut tali kecapi
    kenyang perut, suka hati..
    murah rezki makan..
    klu dpt mcm ni selalu sedapnya..

    ReplyDelete
  23. RM2 tu baki bayaran. Seriau sikit nengok tapak tangan terima bayaran tu. :). Apapun memang nampak menyelerakan

    ReplyDelete
  24. Masakan Indonesia nie...nak try lah lepas nie...dessert pisang tu nampak sedap

    ReplyDelete
  25. yep, desert pisang tu nampak menggiurkann.. hee..

    ReplyDelete
  26. salam..

    saya pun terpaku melihat air hijau tu, nampak macam fresh je...

    ReplyDelete
  27. as salam kak..

    say abelum pernah makan di sini lagi..nampak menyelerakkan..

    ReplyDelete
  28. Cucmber & passion.. hmmm menarik nama tu.. Tmbah kata sedap plak, lg la rasa nak try :)

    ReplyDelete
  29. air cucumber tu siap ada cili yer.. pelik lak tp menarik :-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini