25 June 2012

jalan-jalan...ronda-ronda...

assalammualaikum...

ini kisah hari sabtu...pergi jalan-jalan ronda-ronda...

disini...pusat sains negara...

sebab nak tengok dinasour...ini pun sebab hanim dapat tiket free sekolah yang bagi, maka kene la pergi jugak...kalau tak pergi kesian la pulak..

sebelum masuk kita posing dulu...saja jer nak tepek gambar ni...muka memasing putih kemain kalahkan retis hahaha,disebabkan cahaya kot...walau pun guna camera hp jer...mari kita berkenalan yee... yang hujung baju belang tu kaklong anak saudara saya, pun bawak anaknya sekali tengok dinasaour, sebelahnya tu anissa pun suka jugak...maknya ni ikut jer laa...paling gembira dah tentu la hanim waheeda...tak sabar-sabar nak masuk tuu....

 yang baju hijau tu la najmi anak kaklong...cucu kita la tuu...haiii bila dah bawak dia kene la bahasa diri ni 'nek su'kannn...terasa ketuaanya tuu tau...cuba la tengok dia tu...sebelum masuk kat dalam bukan main berani lagi...bila dah masuk ambikkk...

di masa kat dalam...nampak tak dinasaour kat belakang tuu..yang kat depan tu pun dah serupa mata dinasour jugak...hahaha...kalakar la pulak tengok gambar ni,baju putih tu lynn anak saudara jugak anak kakak en somi...maknya tak pegi cuma 'pos' anaknye jer...lagi la hanim suka BFF dia ikut...

macam ni la rupanya muka dinasour kat dalam tuu...macam-macam bunyi ada...ada jugak anak-anak yang takut...bila dah menangis dah tak tahu bunyi dinasaour ke budak yang nangis...najmi anak kaklong tu pun penakut jugak...berdukung jer dia kat dalam tuu...mujur tak nangis...

selain tengok dinaour ada macam-macam jugak kat pusat sains tu...punya la seronok hanim dengan najmi tu...hanim nak kayuh pun tak larat...dah halus jer badan dia ada hati nak kayuh benda tu...akhir nurrin tolong tolakkan...

dimasa kat pintu masuk...boleh la cuci-cuci tangan kat air tu...habis basah baju dibuatnya bebudak ni...ok la itu ajer...nak sambung perjalanan lagi tau, alang-alang dah keluar bersukaria teruskan jer perjalanan ketempat lain pulak...jommmm kita kesini pulak...

membeli belah...sampai kat sini pun pukul satu setengah, makan lunch, solat baru la acara pilih memilih....beli sikit-sikit apa yang patutkan...kurang satu bag ni...sebab hanim punya belum dapat lagi..

suka bangat diarang ni kalau gi sini...semua benda nak dicubanya...

sebelum cari barang hanim...kita minum dulu...kalau datang sini mesti pekena popia nii...sedap weiii...tapi kene la beratur bila nak membelinya tuu...lepas solat asar sambung lagi hahaha...ambikk kou tak hengat nak balik tuu...maklum la anak ramai macam ni la...layan jer laa...

 minum ini jugakkk...kaklong anak beranak entah kemana,hilang terus....cuma calling2 jer ada kat sini ada kat sana...

tak balik lagi...sambung meronda lagi...muka memasing dah keletihan...tengok la hanim tu...beli bag sekolah lagi, yang ada kat rumah zipnya pulak dahh hancusss dia kerjakan...kena la beli yang baru nasib baik ada diskaun sikit masa kat sogo tadi...


sudah-sudah la tuu...jom la kita balik...kang ada yang sewa hotel kat situ...nampak tak hotel apa tuu...macam ni la kalau dah berjalan-jalan tak henggat donia...hilang segala penat tuu...sebelum balik kene la makan dulu...nanti bila sampai jer kat rumah terus jer beradu...

akhirnya sampai kat rumah...legaaa...setelah meronda-ronda kesana sini...tengok la kembar tak seiras ni lynn dengan hanim sebaya masa tu peknen sesama dgn SIL...lynn tido kat rumah kiterang...nak tau pukul bape budak berdua ni tido...pukul 2:30pagi entah apa disembangnya pun tak tahu laaa...

ok la itu ajerr...terbanyak pulak gambarnya tuu...untuk tatapan sendirikann apa salahnya...


Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

39 comments:

  1. beznye..tgk diorg sronok sakan je

    ReplyDelete
    Replies
    1. yumida:
      diarang ni kalau pegi bejln2 mmg suka lg la bila membeli tu utk diarang punya brg2..

      Delete
  2. humang aii!! kak ain shopping tak hengat donia nampak... ekekekeke..

    sekali skala bershopping bagai pe salahnya kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. PM:
      mmg pun PM,sesekali kuar mcm tu laa...

      Delete
  3. Ain dengan anak2, macam adik beradik je. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakcik:
      ala kakcik dlm gamba mmg nnpk cam tu...tp sebenarnya tak punn..

      Delete
  4. wahhh, mak budak dah mcam adik beradik je rupanya, apa rahsia? hehehhe malulah tu hehehhe...aduii berkenan kat baju hanim ngan lyn tu, nk yang nak terjah sogo ni, buat anak daraku najwa dan najiha hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. aju:
      sajer yee aju ni buat kakain kembengggg semangkuk...rahsianya ada...nk ke...mana boleh mesti la kene belanja kakain dulu...

      gi la beli baju tu tido tu aju,rasanya hegenya 23 henget jer...

      Delete
  5. Salam Ain...
    Amboi!!, cantiknya Puan Ain kita ni, makin putih berseri-seri nampak...:)

    p/s Ain.. Saya dah sampai kesitu dengan anak-anak Disember 2010...

    ReplyDelete
    Replies
    1. azi;
      berseri2 ke azi oiii...dah serupa mcm kene remdam dgn klorok jerr...putih bebenor...tu sbb terlebih pantulan cahaya tuu

      budak2 mmg suka la hi tpt mcm tuu kannn

      Delete
  6. Seronoknya tengok dinasour...Kalau anak CR mesti takut hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. CR:
      mmg pun,ada tu nangis..takut agaknya tgk binatang tuu..besoo benoo

      Delete
  7. sopping raya ke ain?..alang2 dah kuar tu harus sampai malam kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. zill:
      kira2nya mcm tu laa...dah keluar tu terus ajer perjalanan..ambikkk sampai kemalam...

      Delete
  8. seronok anak2 dapat shopping sebelum raya lagi tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. acik erna:
      beli sikit2...bila dk keluar tu..ambik jer mana yg berkenan dihati...

      Delete
  9. anak2 dah penah sampai sana ikut rombongan tadika tapi mak ayahnya belum penah sampai lagi.hehe

    wah.cerianya semua wajah2 itu

    ReplyDelete
  10. saya tak pernah pun masuk pusat sains negara tu..huhuhu..

    popia tu mmg best..krispy popiah ke?

    ReplyDelete
  11. bestnya jalan-jalan sekeluarga, kannn..

    ReplyDelete
  12. Syoknye jln2 mcm nie. Sy suke. Hahahahahah! Dr pagi bwk ke mlm. Hahahaha! Tp kan, Kakain nmpk mude la. Mmg mude. Heee~

    Alalalala...comelnya gamba last tu. Suke tgk. Cute je. Ambik gamba mcm tu lak. BFF nie. Heee~

    ReplyDelete
  13. mmm...sempat ke saya nak masuk pusat sains tu minggu ni ek? hihihi~

    ReplyDelete
  14. bestnya klu dapat bawa anak2 jalan2 + shopping...smpi ke mlm pun happy jer... :)

    comelnya baju tido hanim...

    ReplyDelete
  15. Suka makan Popia, tapi kalau cabai ada taruk ataih lagi sedap :D

    ReplyDelete
  16. seronoknye jalan2.. lady tmpt dinosour tu ldy x sempat masuk lagi... nanti nk pergi lagi sekalilah..

    ReplyDelete
  17. dah mcm adik beradik dah kak ain dgn anak2 awet muda gitu :)

    **sesekali shopping amboi mmg tak ingat

    ReplyDelete
  18. amboi bjalan sakan yer, siap shpg la, shpg pre raya ke tu k.ain...hehe

    ReplyDelete
  19. Kak Ain, gaji belum lagi la! tapi dah shoping n jalan2 cari makan... hhehee...

    ReplyDelete
  20. sari suntuk tu berjalan.. silap2 kaki boleh bengkak wo.. haha.. tapi berbaloi2 ekkk..

    ReplyDelete
  21. fuyoo dasatnya shoppingg..jalan2 sampai ke malam! best2! hehe

    ReplyDelete
  22. seronoknya jenjalan...kalau datang sogo memang beli popia ni..

    ReplyDelete
  23. tudiaaaaa.. sampai ke malam outing.. baru puas hati kannn~ muehehehe

    ReplyDelete
  24. aik....dynasor yg besar warna hijau hr tu dh tinggal rangka ke ain..???hik.hik.hik...

    ReplyDelete
  25. kids - jumpa sepupu - memang lambat lah tidonya...
    sama macam my kids jugak lah...

    ReplyDelete
  26. yang baca entry ni pun turut hepi sekali! :-)

    hari tu gi kl tak sempat gi pusat sains..terasa kerugian di situ! huhu

    ReplyDelete
  27. pusat sains negara..sy tak pernah smpai lagi..tengok gambar pon jadila kak ain..seronok tengok..huhu

    ReplyDelete
  28. berjalan sakan kak ye...

    takut plok tengok rupa mata bile bertukar jadi dinasour

    ReplyDelete
  29. Salam ain...dapat jenjalan, dapat makan dan yang bestnya dapat shopping...

    ReplyDelete
  30. assalam ain..ehem bestnya berjimba2 kat sogo..kalau kesana mama pun tak hinggat !!..hikk2x.. wah banyak shopping !!..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini