28 June 2012

cerita ini lagi..

assalammualaikum...

minggu ni macam tak ada cerita lainkannn..hahaha nak citer buah lagi..kali ni buah apa la pulak yee...meh ler tengok...sedap buah nii..harum semerbak baunya...


alaa kalau dah baunya semua orang tahu buah apakan..
tak boleh nak sorok lagi...

ini la buahnya..buah segala raja buah..
malam tadi sempat membeli gerai ni...

yang ini pulak sekilo 18 ringgit...
kiranya sebijik lebih kurang dalam rm 20 hengget..

bukan setakat durian jer...petai pun ada jugak dia jual..sesapa nak beli boleh datang kat sini...nak tahu alamatnya...cuba tengok kat baju orang yang pakai baju hijau...kat situ la tempatnya...

sampai jer kat rumah terus jer kopek durian tuu...yumm..yumm sedappp...

selebihnya tu masuk kan dalam satu bekas...simpan kat dalam petiais, tengok la esok selesai dimakannya oleh rakayat jelataku itu...lagi sejuk lagi sedap makan buah durian tu diarang ni cakap..jawapnya memang tak sempat la nak buat kuah durian ke..bubur durian kee...selamat disimpan dalam perut...sebab diarang ni memang suka sangat makan buah durian nii...





Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

35 comments:

  1. kat opis ni dulu slalu mkn musang king sbb site kami ada dusun durian... tahun ni x merasa sbb dusun da kena tarah, sayang sungguh...

    ReplyDelete
  2. sedapnyer duyan, sy klu dpt ni mkn xingat...hehe

    Dek penangan duyan la sy xsihat sampai hr ni, panassss...

    ReplyDelete
  3. duriann mmg sedap.. Musang king tu kat area utara takde jumpa lg.. Huhu

    ReplyDelete
  4. musang king ..perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  5. Raja segala raja ni.... raja di hatiku juga... hehe

    ReplyDelete
  6. belum dapat merasa durian lagi musim ni..belum teringin lagi sebenarnya..sedap ke musang king tu..selalu betul dengar..selalu saya makan durian kampung je..dari pokok yg ayah tanam..tak tau jenis apa..

    ReplyDelete
  7. Durian dlm gamba tu mmg sdp kan Kakain? Adeh...teringat2 lak sy.

    ReplyDelete
  8. musang king memang the best....
    bila ni nak pergi beli durian...

    ReplyDelete
  9. MQ makan biasa2 je... Tak kuat sangat... N tak pernah lagi beli durian sebab tak rasa teringin nak makan... Kesian kan? Orang semua hantu durian, MQ tak makan... Maybe MQ dari kampung, so tak berapa heran durian ni..

    ReplyDelete
  10. skrg musim durian kot.....kat mana2 pun ada...kan???

    ReplyDelete
  11. Durian sedap...tak tahan gan bau hihihi

    ReplyDelete
  12. sy tak berkesempatan lg nak mkn durian kali ni..

    ReplyDelete
  13. Musang King memang sedap...tgk ulas durian tu aje dah tak tahan...

    ReplyDelete
  14. my mom derian kat kg disimpan dalam freezer.then kalau mai sini, bawak sini dapat lah kami makan.. still ok isinya..

    ReplyDelete
  15. mahal betul kan musang king tu..sedap bebenor ke? saya tak pernah makan...

    ReplyDelete
  16. Ain..
    Kita ni satu kepala le..suka durian, percaya tak?..he..he..semalam saya habiskan 8 ulas besar-besar sorang.....tapi lepas tu...panasssss...

    ReplyDelete
  17. setiap kali musim durian datang, rumah kita tak pernah tak beli sbb semuanya hantu durian hahahaha

    ReplyDelete
  18. ohhh... my favorite!!! durian... durian....

    *terliur*

    ReplyDelete
  19. assalam ain..ceri kampung tu acik suka..salak pun suka..yang dah jadi bubur baru nak makan cuma durian he he

    ReplyDelete
  20. nza xsuka mkn durian ttp suka sgt tempoyak..hr2 rakan sekerja bw durian ni kt sk...mak aiii..naik pening kepala hidu bau...2 xmkn..kalau mkn xtaulh.....

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum Ain

    nyam nyam

    kesukaan saya tu...

    ReplyDelete
  22. say sgt hantu durian..belum lg rase utk musim ni..sbb kt kg belum lg huhu

    ReplyDelete
  23. kalau durian, nani suke makan macam tu je. kalau yang dimasak ni tak berapa sangat.

    ReplyDelete
  24. Dekat JB sekarang pun musim, pilih saja nak murah-mahal semua ada ain..

    ReplyDelete
  25. heaven nyer kat mesia
    kt sini sebiji ada smpi 95 hengget kaka oiiii...x sbq nk makan derian blk pulau ni

    ReplyDelete
  26. Kat tempat nurul nie musang king klu x silap RM30 camtu....

    ReplyDelete
  27. kita suka gak makan durian ni, tapi tak lah berhantu.. heee.. 2-3 ulas je dah puas..:)

    ReplyDelete
  28. anak saya yg darjah 1 tu cukup suka durian.yang dah nak tukar jd tempoyak pun dia boleh makan..huhu

    ReplyDelete
  29. adehh durian lagi...sentap sy sbb belum dpt makan lagi..huhu

    ReplyDelete
  30. mama dulu hantu durian ..bila penyakit up 1 lagi..dah kurangkan mkn durian..jeles mama tau !!!..ahaha..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini