09 June 2011

minum air kosong jer la...

Orang kate cuaca macam ni kene banyak minum air kann…
ade bawak  bekalan air dari rumah lagi tu…mmg selalu mcm ni pun…hari2 angkut air dari rumah…tapi hari ini minum air kosong lebih sikit dari biasa sebab mulut n bibir dah mula nak pedih dan kering nak senyum pun rase mcm nak terkoyak jer…tu yg kene byk minum airkan…kite kan kene minum air sebanyak yg boleh kan…sekurang2nye 2 liter sehari…
satu botol air mineral dah habis minum…tapi tu lah…bile byk minum air ni…selalu jugak la nak ke toiletkan…



Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

37 comments:

  1. Wah banyak nya botol air minuman..bagus untuk kesihatan tu kak:)

    ReplyDelete
  2. qema:
    sejak 2 menjak ni... batuk n tak berapa sihatkan..kene minum air lebih...

    ReplyDelete
  3. Assalam ain..
    kak ida sejak tgh mlm tadi dah mula rasa sakit tekak..dah bergelen air masak @ suam akak minum..ni pun masih tak ok...rasanya bdn kurang air tu yg dah sakit tekak ni..

    tu lah bila bnyk minum kejap2 nk ke bilik air...

    ReplyDelete
  4. musim sekarang ni kak ain..
    semoga cepat sembuh ye..

    ReplyDelete
  5. meamng musim demam sekarang ni kak..
    air kosong memang elok untuk kesihatan, minum banyak2 pun takpe..hehe

    ReplyDelete
  6. bagus tu boleh bersih buah pinggang

    ReplyDelete
  7. mmg diharuskan 8 gelas sehari...tapi tu la..tak tertelan..

    ReplyDelete
  8. nyanyisunyi:
    kak ida pun tak sihat ye...same la kite ye...
    bile dah minum byk...nk ketoilet je la jwpnye...

    semoga kak ida cepat sembuh ye...

    ReplyDelete
  9. nurkass:
    betul la tu kass..musim cuaca tak menentu...kene byk minum airkan...

    ReplyDelete
  10. yus:
    sampai tak larat nak minum air kosong dah...tapi paksa la jugak...

    mcm ni la yus dah berumur nak baik pun ambik mase jugak

    ReplyDelete
  11. redza:
    mmg di kasi cuci buah pinggan ni...asyik ketoilet jer...

    ReplyDelete
  12. chichi:
    kak ain telan jer..rela dlm terpaksa..anggap la air kosong tu sedapkan...hihihi...

    ReplyDelete
  13. ha yg tu perkara wajib tu....

    bab bibir pedih tu..kerap2 la pakai lipsglos....

    ReplyDelete
  14. iols paling payah nak minum air kosong
    sib baik my kids tak gitu
    hiks

    ReplyDelete
  15. ulser ke kak?
    cuaca ni pun jap panas jap hujan...

    semoga cepat sembuh ya kak ain!

    ReplyDelete
  16. liza adalah manusia yg pling malas nk mnum air kosong..huhuhu..

    ReplyDelete
  17. kadang2 malas sangat nak minum air masak walaupun bibir dah pecah2..

    ReplyDelete
  18. malas nak mnum air bnyak2 coz trpksa berulang ke toilet...4 gelas sehari pun dah rasa bnyak....

    ReplyDelete
  19. ladyzull:
    kurang minum air tu yg jadi kering...kontang bibir ni..

    ReplyDelete
  20. miloais:
    ni kes terpaksa...sebab dah tak larat dgn tekak ni dah rase perit2...

    org kate minum air kosong byk2...
    ambik kou berbotol2 dah telan...

    ReplyDelete
  21. Sz:
    dibiarkan mahu jd ulser ni...
    kering mcm nak merekah bibir ni...

    ReplyDelete
  22. Ummi Alesya Sofea:
    terpaksa liza...kalau ikutkan hati nak air yg bercaler2 tu..sedap jerkann...

    ReplyDelete
  23. cheqna:
    kurang minum air mcm tu kan...bile dah pecah bibir tu..alahai sakitkan..

    ReplyDelete
  24. MP:
    dah byk kali gi toilet dah ni...mcm tak larat rasenye...

    hari ni jer kot minum air byk mcm tu...

    ReplyDelete
  25. Lagi banyak air di minum dan flush keluar lagi baik ain...

    ReplyDelete
  26. fitri:
    hari jer byk mcm tu..lain hari tak pun mcm tu...disebab dah sakit tak berapa sihat dan cuaca mcm ni..kate org kene la byk minum airkan...ikut jer la...

    ReplyDelete
  27. kakzakie:
    mcm mane byk minum..mcm tu jugak byk kali nak membuangnye...

    ReplyDelete
  28. Hehe..yer lah kak ain..asal minum air banyak mesti banyak kali jugak nak ke toilet..apa nak buat, nak cepat baik kan...

    tapi saya takjub dengan kawan2 berbangsa cina...diorang ni kalau minum plain water tak main lah bekas kecil macam kita...selamba rileks je diorang habiskan air bekas besar tuh..tah brapa liter...

    ReplyDelete
  29. Air kosong elok untuk kesihatan tapi tulah asyik nak ke toilet pula.

    ReplyDelete
  30. saya malas minum air sbb x larat nk jumpa dr TAN

    ReplyDelete
  31. Assalam Kak Ain..
    Ini ler perkara yang paling malas nak dibuat walaupun sangat senang untuk dilakukan..x larat asyik nak ke toilet jer kalau minum banyak kena pakai pampers aaarrggg...

    ReplyDelete
  32. assalam ain..akak pun sama..tiap hari bawak air dari rumah.

    ReplyDelete
  33. Salam Ain... minum air lebih memang baik untuk kesihatan... membantu proses perkumuhan...awet muda...

    ReplyDelete
  34. minum air byk tiap2 hari bgs kan kak ain..
    baik tuk kesihatan gituuu

    ReplyDelete
  35. baguslh kalu camtu ain..sekur2nya bhn buangan xpnting kluar...

    ReplyDelete
  36. ptt la akk awek muda.. byk minum air msk upenyer ;)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini