28 February 2013

cuti hujung minggu....

assalamualaikum...

ini cerita hari sabtu dan ahad yang lepas...ini adalah masa pergi bersuka ria...tak jauh pun dekat-dekat sini jer...nak pergi waktu cuti sekolah sure ramai umat manusia...jadi pergi la hujung minggu jer...itu pun ramai jugak...kami pergi beramai-ramai dengan family kakak dan anak-anak sedara dan jugak cucu-cucu sedaraku...memang meriah...jom tengok gambar ni...


sebelum bertolak kami isi perut...bekfes beramai-ramai dulu...
dah penuh perut baru la mulakan perjalanan...kemanana agaknya tu kann....
 
 
tadaaa...dah sampai...tak jauh pun ke puncak genting jer...
gambar ni ambik pemandangan dari bilik hotel...kami tidur semalam diasana..



jomm..tiket dah beli...ok sekarang masa untuk bersukaria...
anak sedara-klong dan anissa dan nurrin
 
 tengok la tuu..rakyat jelataku punya la berani naik mainan ni...
 
maknya nii... mintakk ampunnn...tak berani weii...
rasa hilang nyawa sekejap..

biar naik ni jerr...ini pun takut jugak...
boleh tahan tinggi nya tuu...

ini pulak masa menunggu giliran nak tengok movie 4D...
ngeriii gilerr time citer tuu...
 

belum bermula lagi cerita..sempat lagi posing..
kalau dah gi ramai2 macam ni la rupanya...macam2 gaya ada...yang penting heppy kannn...



ini bersama dengan cucu-cucuku itu...nek su nak jugak naik cawan pusing-pusing ni...
hahaha nasib baik tak pening muntoh ijoo...

ini pulak dalam snow house....sejukkkk...terasa macam kat oberse lak huhuhu..ini la kami semuanya pergi beramai-ramai...seronok kalau pergi ramai-ramai ni memang meriah sungguh dan macam-macam ragam ada...

sebenarnya ada banyak gambar...tapi tu laa, tenet ni dah macam siputttttttt bila masukan gambar manyak slowww...sabar jer laaa...maka jadi la dapat masukkan ini ajer buat kenang-kenangankann...

 
 
 

Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

31 comments:

  1. seronoknya pergi genting...
    lama tak pergi.....

    ReplyDelete
  2. seronok la jgk nur..tp anak2 la yg paling seronok..
    nak pergi time cuti sek..org ramai sgt so pegi je la masa cuti hujung minggu jer...

    ReplyDelete
  3. pegi ramai2 mmg syok kan... nnt nak ke sana nak terjah taman coklat.. dah lama ngidam nak p situ... tunggu qays dapat jalan lu

    ReplyDelete
  4. Bestnyer g ramai2, mesti meriah...hehe

    Sy last p genting ms si bongsu xleh jln lg...hehe

    ReplyDelete
  5. Ooo gi Genting eh....suka jugak OKje gi sana Tak hujan ke kat sana? ...sekarang nikan musim hujan... macam rugi pulak kalau gi hujan2 ambik outdoorkan...

    ReplyDelete
  6. Wahhh, romantiknya akak dengan hubby dalam 'kotak' tu...hehehehehhe

    ReplyDelete
  7. Saya tak pernah pulak masuk snowhouse tu...nampak macam best lah pulak !! Kena cuba nih !!

    ReplyDelete
  8. nmpk sejuk sgt kat genting masa tu yer.... iskkkk best nyerrrr....

    ReplyDelete
  9. NM03:
    Mmg seronok ramai2 ni..riuh rendah n macam2 ragam ada..pergi pun mcm2 petingkat umo dari yg kecik sampai yg beso semua ada..

    Qays kalau pegi mesti suka tu...sbb sejuk jer mesti nk kepit dgn mummy jer nnt tau...

    ReplyDelete
  10. Hajar:
    Kene petgi lagibtu hajar...snak2 dh beso2 seronok bile g sana tuu...byk menan dia bole main..

    ReplyDelete
  11. Hainom:
    Alhamdulilsh tak hujan tp cuaca mendung dan sejuk jer..kalau hujan rugi jgk la x dpt main kat outdoor tu..

    ReplyDelete
  12. Aziela:
    Dalam kotak tu ada lagi sorang...hanim tak nnpk plk dia mass tu...tp kakain ni penakott naik kotak tu pun takut sbb tinggi jgk...

    ReplyDelete
  13. rozita:
    Boleh la masuk snowhouse tu...merasa la jugak mcm sejuk sla2 kat oberse...huhuhu

    ReplyDelete
  14. lia:
    Mmg sejuk masa kakain pegi tuu...cuaca mendung jer...mlm lg sejukkkk...

    Masa main kat outdoor tu mmg nyaman la tak le berpeluh menunggu giliran...kalau zara pergi lagi seronok sbb sejuk jer bila angin tiupkann...mesti kene kepit je dia...

    ReplyDelete
  15. Seronoknya Ain....bila dah ramai2 macam tu, memang macam-macam ragamkan..

    emmmm..dah lama tak pi sana. Adik Aishaa belum sampai sana lagi...:)

    ReplyDelete
  16. waahhhh..sonoknye kak ain~
    pergi ramai2 mesti lagiiii meriah kan~
    sama lah ngan zura.. kalo masuk tempat menan2 cam nih rugi jer.. semua bende zura takut nak naik.. hahahahaha

    ReplyDelete
  17. meriahnya......seram tgk games yg ank2 akk naik tu

    ReplyDelete
  18. betul tu, kalau boleh, elakkan gi Genting time cuti sekolah, penat beratur nak naik segala rides kat atas tu..Pergi ramai2 dgn kaum keluarga mmg seronok...terasa nak aturkan rombongan family lagi lepas ni...hihihih

    ReplyDelete
  19. assalam ain..bestnya dpt bersama2 keluarga berada dipuncak genting..mama skrg ni kalau kemana2 berdua je dgn en.papa..he2x..kadang2 boring jugak..dia pandang mama..mama pandang dia.. ;)

    ReplyDelete
  20. seronoknya reramai pegi..rasanya last pegi pun masa anak dara..heee

    ReplyDelete
  21. saya suke genting,,,sejuk..bestnyer sesekali gather ramai2 ngan famili kann

    ReplyDelete
  22. Wah....bestnya dapat ke Gnting....saya pun tgh bercadang nak ke sana......

    ReplyDelete
  23. wah..beznye! happening giler..sy sekali je ke genting...tringin nk pi lg

    ReplyDelete
  24. bestnya kalau jln ramai2 mcm ni....ntah bila dpt kumpul sekeluarga..

    ReplyDelete
  25. seronok, meriah sangat famili besar yea..ske last pic tu kan mmg macam kat ober de si :)

    ReplyDelete
  26. genting ye..dekat dah ngan umah kita tu..bestkan sejukkk.. :)

    ReplyDelete
  27. Lama kak Zai tak pergi sini, dulu masa anak2 kecik selalu pergi.

    ReplyDelete
  28. wah beznye pergi genting..huhu..ramai2 mmg bez

    ReplyDelete
  29. p ramai2 tu yg best..
    nak nunggu 4D movie..panas pungkok..heee

    ReplyDelete
  30. Bestnya kakain pergi ramai2 seronokkan.. Saya dah lama x ke sana..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini