28 July 2011

jom kite ke belanga...

nak citer pasal pergi makan tengahari tadi kat empire subang jaya...ok la jugak makan kat sini...

 name kedai tu...Belanga 

ni sape lagiiikan...tuan rumah la... ,tengah pening kepala nak makan ape...pilih punya pilih ni la hasilnye.. .

ini la dia air yang kite semua oder tu...pergi berempat semuanye...macam2 kaler adekann...tengok tu teh 'O' pun nak jugak kat sini...kat rumah pun boleh buat wahai my frenz...tak mau kite minum air tu kann...

tadaaa...ini kite punya pink guava...sedappp...tapiiii boleh la...macam tawar la pulak...dia ingat kite ni ade kencing manis ke...hentam jer la...kasi minum sampai habis jer la...

ini kawan kite punya nasi dagang... 

nasi kerabu ini kite punya...dan lagi 2 org kawan kite punye menu yg same...dia org tu mmg suke jer tiru tiru ape yg kite oder tau...hihihi jgn marah ye my frenz...nnt cepat kerepot...kite gurau jer...yg pasti same2 suke makan nasi kerabu tu kannn....

ini namenye lompat tikam...sedappp...yumm.yumm.. dah kenyang rase malas jer nak masuk opis...ok dah selesai jom kite balik sambung tugas kat opis tu semula...tapi bila jln2 nak balik tu nampak yg ni pulak...

 maka singgah la beli sorang satu...
memang kou ni ain tak cukup2 lagi ye...

beli jugakkk...teringin sesangat nak makan ni...
minggu depan dah posa...






Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

41 comments:

  1. oooo sedappnyaaa kak!
    dulu masa opis kat SA slalulah pggl katering belanga ni...

    ReplyDelete
  2. ain..

    samalah mcm ayuu..
    kalau boleh semua nak makan..
    heheheh..

    kalau lah tak puasa, tapi amalkan makan2 mcm tu..
    sure body besor 2 kali ganda..

    PS: menggodanya kuih tikam2 tu

    ReplyDelete
  3. lompat tikam tu nampak sempoi la kak...musti syodap kan....

    ReplyDelete
  4. kak..nak tanya...akak ada acc FB tak?D nak add ni...

    ReplyDelete
  5. lompat tikam tu mmg nampak sedaplah kak ainn...

    ReplyDelete
  6. kak ain..sblm pose ni lah nak mkn ape yg tingin..nnti dah pose susah sket..

    ReplyDelete
  7. Ain,
    nak pilih menu pun pening kepala jugak ye....

    menunya sedap-sedaplah Ain, leleh liur tengok set2 nasi tu....mmmm

    ReplyDelete
  8. tak tgk makanan dah, tgk tuan rumah yg cun..hehehe

    ReplyDelete
  9. sz:
    ok la suzi..ade la beberapa kali gi kat sini...suke mkn nasi kerabu dia...

    ReplyDelete
  10. ayu:
    kalau ikut selera sumua nak dimakannya ayu...

    tapi mkn macam tu sekali sekala jer...kalau hari2 sure membesar lagi badan ku ini kann....

    ReplyDelete
  11. ladyzull:
    lompat tikam tu sedap...

    FB tu ade la jugak tapi tak berapa nk update pun...boleh jer add gune nama yg same jugak...

    ReplyDelete
  12. yus:
    sedap yus...tapikan kali ni mcm manis jer sikit...tapi air yg kak ain dpt tu tawar la pulakk...

    ReplyDelete
  13. mama tims:
    betul tu ..makan sebelum posakann..makan puas2...

    ReplyDelete
  14. amie:
    mmg pening pun amie..sebab semuanye sedap...

    ReplyDelete
  15. ikatankasihku:
    malunye..tengok tuan rumah la pulak...

    cun tidak la..manis jer yg ade tu..hihihi...

    ReplyDelete
  16. kalu lunch hour lame, gi pulak makan heavy2 mmg berat jek nk melangkah balik ke opis kan..

    wahhh....sini takde tuti fruity tu...

    ReplyDelete
  17. assalam ainnoraini..sedap nama kedainya..'belanga'
    akak dulu masak lauk mesti dalam belanga..dah susah nak cari baru guna periuk.

    ReplyDelete
  18. kak
    nape kuih jump n stab tu macam gitu???kalu kat cheqna..kami guna air nisan(manisan gula melaka tu )

    ReplyDelete
  19. nasik kerabu & lompat tikamnya nampak sangat sedappppp!!!

    ReplyDelete
  20. dilla:
    tak la lame sgt..tu pegi tak berapa jauh dari tempat keja..setakat makan pas tu teres balik opis...

    kalau hari jumaat lame la sikit lagi panjang langkah ni......

    ReplyDelete
  21. kak erna:
    a'ahh kak erna belanga...dulu2 nenek saya masak pun gune belanga...

    betul la kak mmg tak de sekarang ni kan..belanga tu...serba moden sekarang ni...

    ReplyDelete
  22. cheqna:
    hihihi...ade gula melakanye cheqna...yg putih tu santan..nak makan kene kaco dulu baru timbul gula tu...

    ReplyDelete
  23. nani:
    nasi kerabu dia ok la..kene la jugak dgn tekak kak ain ni...

    tapi lompat tikam dia tu..hari ni manis sikit la pulak...

    ReplyDelete
  24. redza:
    mmg kenyang pun...sampai kemalam...

    dah kenyang ape lagi sekarang ni tengok bola la...harimau lwn singa...

    ReplyDelete
  25. Salam Kak Ain..
    Akak, saya kalau masak kari, masak dalam "belanga" tanah tu..rasanya sedap tau berbanding dgn. periuk biasa...:)

    p/s..akak, akak makan banyak pun tak pe, mantain lagi...cantik aje...share2 lah petua..he..he..

    ReplyDelete
  26. jauhnya nak ke belanga, makan kat periuk dah le.. he he...

    ReplyDelete
  27. azi:
    iye..sedap gune belanga tanah...mase dulu2 nenek kak ain pernah la gune...sekarang dah tak de lagi...


    nak tau rahsianya...huhuhu kene la belanja kak ain dulu...ade mau kaa azi...

    ReplyDelete
  28. kak aya:
    kat rumah saye pun byk periuk kak aya...belanga tak de...

    sekarang mcm2 ade name kedai makankan...kalau sikit jer bunyinye kite pun teruja nak gi try...

    ReplyDelete
  29. salam.visit here^^
    aa sedapnyaa makanan tuu...huhuu
    glemer betul tutti frutti tu..
    tp xpenah pegi lagi..huhu

    ReplyDelete
  30. x penah try tutti frutti tu..kan kuching mcm xde je :'(

    ReplyDelete
  31. makan xajakpown...sesekali kembungkan pewuttt...minggu depan nk mula ber"diet"...;)

    ReplyDelete
  32. salam ain,

    kita pun suka sgt air guava pink :)

    ReplyDelete
  33. Salam, ainnorain.

    Kak singgah membalas ziarah. Dah Follow ainnorain juga. Teringin nak makan kuih lompat tikam tu, nampak sedap, hehehe.......

    ReplyDelete
  34. Ain,

    makan sume ye pasal dah nak posa..heee.

    ReplyDelete
  35. errr kak ain,kalau bulan pose jgn tunjuk semu mknan ni kng x psl2 ika jd lapar hahaha :P

    ReplyDelete
  36. sedapnya menu2 kat belanga tu.. nak pegi tapi jauhnya dgn tmpt lia..

    ReplyDelete
  37. Bulan puasa kak Zai tak tinggal nasi kerabu,feberet.

    ReplyDelete
  38. Bahagianya korang. IM tak berpeluang makan ditempat-tempat gini..

    ReplyDelete
  39. wah dkt puasa msg2 tayang2 makanan....hi....

    sedap nmpk tu....

    ReplyDelete
  40. aduhai....semuanya makanan kgmranku.....sedapkan...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini