18 July 2011

bercanda dihujung minggu...

sabtu 16 july kite gi  bercanda kat tiara beach resorct kat PD...apa lagi mandi manda la kann kat sane tu...pergi beramai2kan seronok sikit...pergi dgn family kakak...semuanye ade 12 org...
 

 ini  la tempatnye tu...pemandangan dari atas...
kite org tinggal kat tingkat 4...

nak tau...kalau nak sewa bola kecik mcm tu pun rm 20 henget deposit 10 henget satu..en somi ckp baik pegi beli jer...boleh bawak balik pas tu...jangan membazir...


hanim main bola beracun...sesapa jer boleh masuk...tapi dia tak menang pun...saje suke2 jer...hadiahnye cume dpt belon besar jer...

acara mandi manda...
 kenapa pulak ni...
tu la... pasal seronok punya pasal...yasmen sampai terkoyak tapak kaki luka kene batu...besar pulak lukanye tu...nasib baik ade first aid kid, penting tu..setiap org kene ade tau...
malam tu kite org gi makan kat ade satu kedai makan ni..ok la jugak...ini aje yg sempat ambik gambar ikan jer..yg lain2 dah ade kat dalam perut...hihihi dah lapa kann...
 hanim..tengok la tu...tak makan pun...dah tido pun dia...
habis jer makan...terus balik la...
mate pun dah tak larat nak bukak ni...

 tapi dia org ni sempat lagi berkaroke kat bawah tu..
satu lagu rm2 henget..nyanyi la puas2..


**********************************

ahad 17 july...sambung mandi lagi sampai kecut satu badankan dia org tu semua baru ingat nak balik...

kite bergambar dulu...sebelum berangkat pulang ye...anak2 dgn sepupu sepapatnye...serba hitam la pulak semuanye tu...mcm berjanji jer dia org ni kann...tapi sebenarnye tak...

 balik tu singgah kat  festival ni kat pusat islam shah alam...masuk dewasa rm10 dan pelajar rm5 jer...

ini pintu masuk...mcm nak masuk dlm gua gitu...tapi kat dlm tu tak boleh ambik gambar...semua reptika fambar pedang nabi dan sahabat2 nabi...bile tengokkan pedang tu besar dan panjang dan berat sebenarnye...
kat situ jugak ade dia tunjuk contoh rumah nabi muhammad saw...begitu sederhana besarnye...tapi tak boleh ambik gambar ye...contoh rumahnye tu...kasut rasullullah saw pun ade jugak ditunjukkan...walau pun kite tak bertemunye..tapi sekurang2nye kite dpt lihat sendiri barang2 peninggalan kepunyaan rasullullah saw dan sahabat2 baginda...

maknye ni pun teruja melihatnye...
yg lain2 tak tau gi mane...
hilang dari pandangan masing2 leka melihatnye...



ini pun terdpt kat festival tu jugak...selesai sudah...
nak pegi mane pulak ni...

perut pun dah mula menyanyi2kan...
ape lagi kite ode makanan dulu ye... 

 ini sebahagian menu yg kite ode tu...meriahkan...

 ini la rupenye bile...perut dah kenyang...

habis semua makanan tu..selesai 
mase untuk pulang...




Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

49 comments:

  1. Wah seronoknya mandi manda, yg best skalik part mkn tu...dlm pd seronok tu kdg2 tak sedar bahayanya....hujung mggu yg best!!!

    ReplyDelete
  2. seronoknye die bercuti.. kak ain sy xpenah gi pD..hahaha caye x? kesian kat sy.

    ReplyDelete
  3. Salam Kak Ainn..
    Seronoknya bercuti..mandi-mandi, saya dah bertahun tak pegi PD...

    ReplyDelete
  4. ajumohit:
    bawak anak2 gi mandi manda..dia org seronok la..tu yg kaki terluka pun tak sedar...seronok punya pasal...

    ReplyDelete
  5. tempat cheqna kursus hujung bulan 6 baru ni....
    =)

    ReplyDelete
  6. AnneRaini:
    iye ke anne ta pernah gi PD...mcm tak caye jer kak ain tau...

    mai la kite gi sesama..nk tak..

    ReplyDelete
  7. azi:
    seronok azi...sesakali pergi mcm tu mmg best...mandi mandakan...

    pas byk pulal tempat nak menyinggahnye tu..lagi la seronok penat pun hilang...

    tapi hari ni baru terasa keletihannye tu...

    ReplyDelete
  8. kalau tengok dari kelicinanan bekas makanan tu - cuma dua sahaja sebabnya yang boleh difikirkan :

    i) terlampau lapar
    ii) terlampau sedap

    :)

    ReplyDelete
  9. cheqna:
    iye ker...kenapa la tak same tarikhkan..

    kalau tak boleh jumpe cheqna yg manis ni..

    ReplyDelete
  10. kakcik:
    hahaha..pandai kakcik teka...

    yg pasti mmg terlampau lapar...bile dah lapa semua jadi sedap...

    tapi kat situ mkn sedap la jugak...

    ReplyDelete
  11. oooo..jln2 cari pasal la ni....

    eemm..baru gaya nak makan sama2 tut2 dah licin...

    ReplyDelete
  12. ya allah kak ain..
    nape tak inform gi sana..kass gi pasir panjang masa tu..lalu ulang alik kat tiara beach resort tu..

    ReplyDelete
  13. puas hati la kan...mandi2 berendam...happening..tp lps tu mmg melepet la keletihan..hehee..

    ReplyDelete
  14. kiranya family day la ni...sronok kan bila ramai2 camni, mandi manda sampai kecut

    ReplyDelete
  15. wah2 ada kawan2 yg syorkan ke PD nie .. kat tiara beach nie ada pool utk budak2 kan .. permainan dia not bad .. kira kalau ke sini budak2 x nak naik bilik lahh ekkeke ..

    bab menu tuu x menahan , penuh meja nie :)

    ReplyDelete
  16. macam padat je jadual tu..tapi memang meriah lah! :) makan2 pun besh2 belaka....

    ReplyDelete
  17. kak ain..ooo..cuti2 mesia..pd mmg best hotel2 dia mmg menarik..

    ReplyDelete
  18. bestnyerrrrrrr...ramai2 mbuatkan ianya laagi bestt...meriah. makan pon sodap...ehehehe

    ReplyDelete
  19. ohh cuti-cuti malaysia...
    best2 dpt pergi sefamily mcm ni..
    sepanjang hayat lom pernah sampai lagi kat PD..

    ReplyDelete
  20. yg best bila berramai2 tu kan???
    terasa cepatnya berlalu hujung minggu!

    ReplyDelete
  21. ladyzull:
    ala ciannye..dah licin la pulak..lain kali ye...kalau dtg shah alam roger2 tau...boleh kak ain belanja tu....

    ReplyDelete
  22. iye ke..kass kesane jugak..mcm nak nak habaq...no tel pun tak dakkk...

    nnt bagi tau...senang sket...kite jumpe kat shah alam jer..bknnye jauh sgt pun...

    ReplyDelete
  23. fieza:
    mmg betul pun fieza..pas tu letih...penat sgtkan..bile jumpa air tak ingat nak naik...beremdam jer..

    ReplyDelete
  24. syariza:
    mmg kecut pun..semuanye kecut...bile dah ramai2 mcm tu tak ingat semuanye..

    ReplyDelete
  25. ieda:
    ok jugak tu ieda gi sane..anak2 mmg suke beremdam ni...

    maknye pun tumpang seronok jugak..dulu2 mase kecik2 maknye tak merasa mcm tu..setakat beremdam kat sungai jer...

    ReplyDelete
  26. siti murni:
    dah lapa siti...semuanye sedap...itu yg sampai licin semua makanan tu..

    ReplyDelete
  27. licinnnnn semua pinggan tu... sedap sangat la tu.... hehehehe

    ReplyDelete
  28. tims:
    seronok la jugak gi sane...lagi pun dekat tak payah nk tunggu cuti sekolah pun boleh pegi...

    tak la bersesak2 sgt kalau pegi hujung minggu mcm ni..

    ReplyDelete
  29. zurina:
    pegi ramai2 meriah sikit...
    selalunye kalau gi jenjalan mmg pegi mcm tu...beramai2...

    ReplyDelete
  30. eeeee...bestnye

    ReplyDelete
  31. MH:
    iye ke MH tak pernah sampai kePD...
    tak pe satu hari nnt mesti sampai jugak..

    tapi kak ain tak pernah sampai/jejek ketrengganu lagi...org kate bestkan kat sane tu...

    ReplyDelete
  32. miloais:
    hujung minggu ni kalau sekali sekali gi mcm ni mmg seronok...
    tapi kene pegi tempat yg dekat2 jer la..

    ReplyDelete
  33. dwaty:
    mmg licin pun..dah lapa punya pasal...

    ReplyDelete
  34. fitri:
    best la jugak fitri...sesekali gi mcm tu...

    ReplyDelete
  35. wahh.. syok ye bercuti ke PD tu..

    ReplyDelete
  36. Lama betul kaak tak pergi PD. Rasa teruja bila melihat keseronokan Ain dgn family.

    ReplyDelete
  37. Kak Zai kalau nak ke laut tunggu anak yang kat Uk balik.Tiap tahun mesti plan nak mandi manda kat mana.

    Muzium Islam berhampiran dengan masjid Negara pun ada replika pedang dan banyak peninggalan sejarah yang boleh ditonton.

    ReplyDelete
  38. lia:
    best la jugak..temankan budak2 tu semua mandi manda...

    ReplyDelete
  39. kakzakie:
    nnt cuti boleh la pegikan..bawah anak2 kat situ...kalau gi ramai2 lagi seronok..meriah lagi tu...

    ReplyDelete
  40. zaitun:
    kak zai tunggu anak balik la ni ye...mesti gi tempt yg best2 kan kak zai...

    ReplyDelete
  41. seronok dpt bercuti kat situ..
    anak2lah yg paling enjoy yee..

    ReplyDelete
  42. seronoknya kak ain dapat jalan2 ramai2 mcm tu...nk sangat buat family trip mcm tu

    ReplyDelete
  43. assalam ainnoraini..ramai yang suka pi tiara tu kan..best agaknya tu.
    budak2 dengan air memang tak boleh dipisahkan ain..selagi tak suruh naik..memang berendam aje dia..anak2 akak le tu.

    ReplyDelete
  44. wah seronok berfoya2 dgn family....

    ReplyDelete
  45. salam kak,

    seronoknya kat sini..dulu kami g PD dok tmpt lain..lenkali dok sini plak....

    lama izan tak dtg sini..sori kak..ansur2 bw huhu

    ReplyDelete
  46. lamenye tak gi tiara beach ni..tapi mmg fun pegi sini..best kan kak? pegi ramai2 lagik heaven:))

    ReplyDelete
  47. badan akak ni slim je,jeles kita tau...bola tembikai tu mcm bebudak ni punya,beli baru 3 hengget kak,memang mahal batul sewanya :)

    ReplyDelete
  48. ni jeles tahap gergasi gaban ni..waaa...dah lama tak jenjalan bersuke ria begini...sedih...

    ReplyDelete
  49. penuh mknnan atas meja...mesti buncit perut mengabiskan tu....hehehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini