18 January 2012

lelaki ke wanita...

assalamualaikum...

pagi tadi masa on da way datang kerja dalam kereta dengar la satu siaran radio ni..SuriaFM. macam berminat pulak dengan tajuk hari ini...

"siapa lebih mengingati tarikh istimewa lelaki ke wanita"

siapa yang lebih prihatin ye...kalau saya dah tentu la ainnoraini..yg selalu tolong ingatkan...hahaha en somi saya tu selalu jer terlupa tapi tak pe wife dia ni faham maklum la banyak benda nak difikirkan...yang penting jangan terlupa terus sudahhh...
Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

28 comments:

  1. rasanya KC lbh kuat memori dr suami. hihihi.

    ReplyDelete
  2. hehehe hubby saya mmg ingat tarikh2 penting baik anniversary mahupun besday saya dan anak2, setiap org akan disambut dengan kek biarpun tarikh besday hanya dekat jaraknya

    ReplyDelete
  3. biasanya bab2 tarikh ni pmpn lg kuat ingatan dr lelaki...rasanya la kot =)

    ReplyDelete
  4. kalu iky psikologi, pompuan mmg spesis yg detail sbb tu dia lbh mudah mengingati benda2 mcm ni berbanding lelaki...

    ReplyDelete
  5. kc:
    same la jugak..selalunya saya la yg paling ingat...en somi tu kadang2 ingat kadang terlupa la pulak dia tu..


    aju:
    wahh bestnya...asben kakain kadang2 ingat..kadang2 terlupa dah banyak umo dia kot...hihihi...tapi tak pernah la terlupa nak sambut hari2 istimewa tuu..


    Munnafendy:
    selalunya perempuan la paling prihatin kann...

    salam kenal nnt kakain kesana
    pulak yee..

    ReplyDelete
  6. rasanya memang orang perempuan lebih mengingati tarikh-tarikh istimewa ni..tapi suami suri alhamdulillah..jarang dia terlupa

    ReplyDelete
  7. khairin:
    betul2 betul sesangat tu...
    kite mmg prihatinkan bab2 tarikh istimewa ni...

    ReplyDelete
  8. mestila perempuan..sebab kita lebih suka ingat2 mengingat nie..hehhe..kalau lupa buat reminder...

    ReplyDelete
  9. Lelaki mmg mcm tu. Selalu je lupe. Tpsbnrnya, sy pun jenis pelupa. Hahahahah!

    ReplyDelete
  10. begitulah lumrahnya.. biasanya kaum hawa ni lebih peka dan lebih pentingkan tarikh2 yg bermakna dari para lelaki.. mungkin benar mereka sibuk dan tarikh2 penting itu tidak lagi diingatkan sangat, maka jadi tanggung jawab kitalah utk mengingatkannya sbb kadang2 tarikh lahir dia sendiri pun dia lupa... hehehe

    ReplyDelete
  11. kak ain..dulu bila kekadang hubby lupa tarikh2 keramat..kecik jgk hati, tp bila hubby kata ingatkan lah sbb byk benda len lg yg dia nak kene ingat katanyer..lama2 ieja pun dah lali..

    ReplyDelete
  12. biasanya pomouan yg ingat lebih.

    tapi kalau asyik kiteeee je yg ingat, bosan jugok. :(

    ReplyDelete
  13. ain..kalau acik..cik suami pulak..acik cuma ingat anak2 nya birthday je..he he

    ReplyDelete
  14. selalunya akk lah yg ingatkan tarikh2 yg special pada suami akk sis...kdg tu bila dah selalu dingatkan dia mcm nak cover line..."Abg ingat lah..saja nak test awak ingat ker tak"..heheh..padahal mmg dia selalu tak ingat punnnn...

    ReplyDelete
  15. ain,
    memang pompuan suka ingat2 tarikh2 ni.. tapi kan ko tak terasa ke, sejak masuk tahun yang ke 40 ni, jadik makin pelupa. hak hak.. tak tahann..

    ReplyDelete
  16. cheqna:
    selalunya kaum hawa la kannn cheqna...kt radio tadi pun ramai caller yg ckp mcm tuu...


    Tiramisu Fatiema:
    nnpk tu..ramai yg kata perempuankann..sebab perempuan ni prihatin bab2 ni...ingatannya kuat...


    Pok Amai-Amai:
    haii fara ni muda2 dah pelupa jugak kee..lain la kakain ni anak ramai byk urat dah putus..kadang tu pelupa la jugakk...

    ReplyDelete
  17. yatie:
    asben saya tu yatie kadang2 ingat kadang terlupa plk dia...agaknya mcm 2 tarikh nak ingat..tu belum angka RM yg perlu diingatkann...lagi penting..


    ieja:
    jangan la kecik ati ieja..mungkin tak sengajakannn..kesian kat asbenkan..mcm2 nak dipikikan...hal rumah hal kat tpt kerja lagi..


    gadis bunga:
    selalunya org perempuan la kann..
    jangan la bosan GB..maafkan jer laa...nnt lame2 ingat la jugak akhirnya...

    ReplyDelete
  18. perempuan lagi mengingati kot. hehe

    ReplyDelete
  19. acik erna:
    wahh..bagus abang akak yee...itu yg buat semakin sayang kann...


    eye-nee:
    tak kisah la kann..sape2 boleh tolong ingatkan..yg penting sefahaman dan sambut sama2 dgn keluarga...


    ana:
    weii ko ni ana...mana ada pelupa...umo kite kan muda lagii...hahaha...

    ReplyDelete
  20. mmg rasanya perempuan lebih ingat.. org lelaki tak ambil port sangat.. tp asalkan dia tak pernah lupa bday kita dan anak2 kira oklah tu..

    ReplyDelete
  21. alhamdulillah both of us sama sama ingat, 12 mnite mesti wish for any occasions..alhamdulillah....

    ReplyDelete
  22. Qema kot tapi suami sentiasa igt hari lahir qema & ammar & hari nikah..yang lain semua serah kat bini je la tlg ingatkan hehe

    ReplyDelete
  23. bab tarikh penting ni sayalah yang jadi tukang ingat....

    ReplyDelete
  24. Hi Ain,,

    besday anak-anak tu mmg x penah lupa.. InsyaAllah.. :)

    ReplyDelete
  25. hahaha...orang lelaki ni memang pelupa..mana dia nak ingat kalau ada pompuan cantik kat sebelah bini dia pun dia buat2 lupa yg pompuan cantik tu bini dia...hampeh hehehe

    ReplyDelete
  26. ain biasanya org pompuan je yg ingat kan?..he2x..

    ReplyDelete
  27. alhamdulillah... husben saya ingat. mlmnya dia ingt. esoknya dia lupe. hahaha...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini