12 January 2012

bagaimana hari ini...

assalamualaikum....

kengkawan semua ceria tak hari ini...saya ceria dan gembira sebab hari ini datang awal sikit kat tempat kerja maklum la sejak jadi mak supir seminggu ni hantar anak-anak pergi sekolah pagi-pagikan maka saya punya punchcard banyak la kaler merah huhuhu...malu weiii asyik muka ni jer datang lewat...pas ni mintak-mintak  tak de laa lagi...

nak citer saya ni suka jugak tengok/memerhatikan riak muka kengkawan kat opis ni...biasa la kite dapat la tengok muka diarang tu ceria ke..berduka ke...susah hati ke...runsing ke...bila perhati punya perhati terperasan kenapa la muka boss saya tu macam orang kene "sembelit" jer rupenya...tak ceria langsung apa la masaalahnye tu yee...jiwa kacau ker boss...selalunya tak pulak macam tu rupenya...



cube tengok gambar tu..ceria jer....
walau pun bila makan rasanya ada rasa masam sikit 
tapi bila dah tersenyum  tetap nampak maniskannn...


*ambik kat abg google tumpang tepek kat sini yee...


Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

33 comments:

  1. Alamak, mcm ne la reaksi muka sy ms sampai opis td eh? Sbb perkara pertama sy bt kat opis adalah - berkejar ke jamban! Hahahaha!

    ReplyDelete
  2. yang cheqna tahu..bebudak ni selalu cakap..cheqna datang opis pagi2 tak pernah muka masam..always bagi salam dan menyengih je...=)

    ReplyDelete
  3. fara:
    hahaha lawak la fara ni..tergelak kakain bila bacanye tau...
    wajib pegi cepat2 tu kalau tak bukan muka sembelit lagikann...huhuhu...

    ReplyDelete
  4. cheqna:
    cheqna mesti ceria orgnya kannn..cheqna ni mesti selalu buat org happykan...kakain suka org mcm tu..tu yg berseri2 jer wajah cheqna,lagi laa sekarang ni sedang menunggu hari bahagia tu kann...nnt jemput kak ain ye..chewahh mcm la dekat nk gi tu..huhuhu...

    ReplyDelete
  5. kat opis saya ni, dah nak raya cina. bukan punch card yg merah. office yg merah. di tepeknya kad2 raya cina. siap pasang lagu raya dia. dah mcm pasaraya

    ReplyDelete
  6. saya pun suka tgk memek muka org pagi2.. memek muka sendiri pun berselang seli.. kalau dtg awal tu mmg senyum melebar.. klu terlambat muka pasrah aje.. he..he..

    ReplyDelete
  7. kalau dtg lambat kerja
    mmg mood pun jd tak best..
    dah huru hara kan :)

    ReplyDelete
  8. bagi bos tu makan betik, nescaya ceria kembali wajahnya..~ekekee

    ReplyDelete
  9. huhu semalam perut xok..arinie baru nak happy2..haha..salam khamis akak..

    ReplyDelete
  10. lya:
    mesti meriah sana sini merahkannn...mesti byk dpt buah limau kannn...

    ReplyDelete
  11. hanis:
    hahaha mmg pun kalau dah dtg lewat tu..muka pun tak berapa nak ceria tapi sekejap jer ler..pas tuu kembali ceria...

    ReplyDelete
  12. ati:
    malu pun ada jugak ati..asyik muka kite jer yg masuk lewat...menciiinyeee...

    ati senangkan sendiri punya kerja sendiri punya suka laa..mahu rehat kaa..mahu rajin kaa..hihihi gurau2 jer yee...

    ReplyDelete
  13. daddy ziyyad:
    hahaha bagus tu jugak doc. bagi jer buah betikkan..senang sikit tak la kelat jer muka dia tuu...

    ReplyDelete
  14. Tiramisu Fatiema:
    laa iye tak sihat..kesiannya..tapi nasib baik dak ok ye ari ni..boleh le bersukaria makan ape ajekannn...ceria2 selalu...

    ReplyDelete
  15. mood ok sebab banyak keje dah settle..

    ReplyDelete
  16. Senyuman akan menaikkan seri wajah. InsyaAllah. :)

    ReplyDelete
  17. Hi Ain..

    Cak~~~~! Senyum sket.. :>

    ReplyDelete
  18. pagi tadi saya ceria sgt kak...jom la tngk pasal sy ceria...hehehhe..

    ReplyDelete
  19. ain, walopun aku hari2 cuba datang dengan senyuman, tapi tetap jugak orang tahu keletihan sebab bila duduk je kat kerusi, mesti mengeluh keletihan. letih sebab hari2 kena panjat tangga.. setingkat jer tapi tatap tak suka tangga itu.. longgar lutut..

    ReplyDelete
  20. rasa dulu masa ai keja x pernah kena merah....ngeee bangga taw...@_@

    ReplyDelete
  21. Kak ain, mood saya hari2 ceria biarpun Ada 2 jerawat Batu tepi bibir hari ini wwwooooo

    ReplyDelete
  22. hehe,,kalau ain tgk saya mesti risau..sbb sy muka masam walau hati tgh ceria

    ReplyDelete
  23. off saya kecik jer..dan selalunya saya org pertama yg akan masuk opis....org lain lah pulak yg kena tgk muka saya masa nak masuk...meja saya depan main door....

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum Ain

    kena senyum sokmo...baru nampak muda....he he

    ReplyDelete
  25. saya pun ceria hari ni... tapi ngantuk sangat... ni mesti kes layan cita hidustan semalam....hehehe

    ReplyDelete
  26. assalam ain..ha2x..mama ketawa sorang2 bila ain kata muka boss mcm kene sembelit !!!..boss tau ke ain ada blog?..he2x..

    ReplyDelete
  27. Salam ainnoraini,

    Tengok ja epal ni..kak Ros pun ikut sengeh sama he.he.he....

    ReplyDelete
  28. wajah ain camne hari ni....???? sy berkerut seribu cz byk kerja..jln pn laju mcm keretapi.........

    ReplyDelete
  29. sllu jgak dtg lewat.. tpi dok buat muka x bersalah aja... hee

    ReplyDelete
  30. IM selalu cuba buat muka ceria. tetapi ada juga yang tanya, ada masalah ke?

    ekk..

    ReplyDelete
  31. bos tension tu, pekerja asyik datang lewat je...hahaaa

    ReplyDelete
  32. setiap pagi datang kerja dgn muka serius...hehehe..

    ReplyDelete
  33. mulakan pg dgn senyuman hehe..epal tu comel.gigi2 kemain cantik lg bila senyum hehe...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini