24 May 2011

tersangat la merahnyeeee.....

kalau dah namenye perempuan tu…tetap perempuan la jugakkan… ini masa perjalanan balik dari gi jenjalan…mase tu hujan tersgt la lebatnye…jalan pun jam…bile dah boring duduk dlm keta lame sangat…apa lagi hanim mula la…diselongkar harta pusaka maknye dlm bag…tengok la ape telah berlaku…

 dah macam muncung kak nita la pulak sihanim ni…
 kakaknye pun tumpang sekaki nak pakai jugak…
ini la dia rakyat jelata ku iteww... 

ambik semuanye pakat pakai liptik maknye ni...merah menyala gitu...dah tu semuanye pakat gelak tengok bibir masing2 merah menyala...ade ke disuruh maknye pakai sekali..weiii tak kuasa temannn...merah menyala mcm tu...
pening...pening...en somi ku itew melayan kerenah rakyat jelata tu semua...mintak ampun la ye...nnt bile semua dah makin membesar tak de la buat bising2 mcm tu lagikannn... laling bawak kete elok2 yee...nasib baik hujan pun dah mula berhenti dah tak gelap mcm tadi...boleh la bawak dengan tenang sikit...


Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

27 comments:

  1. anak kazen ai, kalu pakai lipstik tak reti nak tutup mulut.. sampai meleleh air liur

    ReplyDelete
  2. meriahnya kak....ohh ya..nie kat hiway mane..mcm north south je...

    ReplyDelete
  3. NM02:
    mmg pun budak2 mmg mcm tu kalau pakai liptik..takut liptik tu hilang agaknye...

    ReplyDelete
  4. Itulah ciri-ciri perempuan ain. Ini mesti genetik emak dah mengalir pada anak. Tak boleh marah, hahaha....

    ReplyDelete
  5. sahromnasrudin :
    mmg meriah pun en sahrom...nnt bile dah besar sikit tak de la bising lagi ...sunyi sepi la pulak...

    itu masa nak gi rumah kak ipar arah kesana la jugak...

    ReplyDelete
  6. kakZakie:
    takk..takk...maknye tak cengitu...maknye baik2 sajer...

    tapi dulu2 mmg suke pun curi2 pakai kakak2 saye punye liptik pas tu sampai patah liptik tu...

    ReplyDelete
  7. wah memang merahnya makngah....

    boleh tahan jg rakyat jelata ni ye...memang lawak lah...

    ReplyDelete
  8. seronoknya meriah gitu. Ni yang buat nak tambah anak pompuan sorang lagi ni..hehe

    Alia saya pernah kak lipstick saya tu di tenyeh kat semua kuku jari kaki dia. kata dia inai..lagi buat saya hangin satu badan..huhu

    ReplyDelete
  9. merahnyer...as salam akak,lm tak jengah sbb pc ada prob

    ReplyDelete
  10. meriahnya...:D
    teringat masa kecik dulu, selalu tenyeh gincu mak..
    hehe..habis la gincu kak ain tu..

    ReplyDelete
  11. selamat lg brg make up diri sendiri yg kerjakan je...ni yg buat saya jeles nk bg adik kat nabhan ni...hehe

    ReplyDelete
  12. happy gak tengok dorang punya keranah. biasalah tu masa dalam kereta lah macam -macam kelaku dorang buat.

    ReplyDelete
  13. dah namanya perempuan....

    tapi my doter - paling tak suker nak beregek ni...
    sheols ni tomboy skit kekdahnya!

    ReplyDelete
  14. amboi...
    merah menyala..
    biasalah budak2 memang camtu..
    suka meniru gaya org dewasa yee..

    ReplyDelete
  15. uihhhh..
    merahnye makngah..haha..kalau nampak lembu ni habis nih..hehe

    ReplyDelete
  16. LadyzuL:
    mmg meriah tu...pas tu bisasing bangat dlm kete dibuatnye...

    ReplyDelete
  17. ~yus~
    boleh tambah lagi tu yus...baru ade kawan alia nnt..tak de la dia sorang2 nnt...

    ReplyDelete
  18. fetri:
    habis ditenyehnye...masing2 berlumbe2 sape punya lagi merah menyala...

    ReplyDelete
  19. azie:
    patut la sunyi-sepi jer...

    ReplyDelete
  20. Masa anak2 kak Zai kecik dulu pun rajin juga memakai lipstick tapi bila dah besar jarang nak guna.

    ReplyDelete
  21. alahai merahnyer makngah...

    bila dh boring mcm2 la idea datang yer, xpe habuan hilang boring tu...hehe

    ReplyDelete
  22. ha.ha.ha...."merah sangat la mak ngah"....itulh ragam anak2 dara ain...

    ReplyDelete
  23. ahahahah rakyat jelata yg sgt2 comei :)) besar2 dah anak dara tuu .. x lama terima menantu lahh :))

    ReplyDelete
  24. wah merah menyala tu tak tahan hehe..ramai rakyat perempuan akak ni ye, comel2 pula tu hehe

    ReplyDelete
  25. hahaha...seronok layan telatah dorang kan kak..ape2 aje la dorang ni...org kata "merahnye mak Ngah' hehe

    ReplyDelete
  26. nasib baik tiga2 anak lelaki..tapi kadang2 diorang nak gak pakai ummi dia punya lipstik...hehhee

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini