Assalamualaikum…
Pagi-pagi sudah buat mood kelaut…tak la sampai nak meroyan …tapi
sabar ajer , hal-hal kerja yang remeh
temeh jer, biasa la kan selagi namanya manusia ada bermacam-macam jenis ragam
dan perangai… bila bekerja ni kena ada tahap kesabaran berganda-ganda sebab
kita tak jangka apa masaalah akan berlaku setiap hari bila berada dipersekiran
tempat kerja…
Mungkin hari ini seronok datang kerja…esok kurang seronok…lusa
rasa macam nak berhenti kerja jer…tapi yang pasti kerja dah bertahun-tahun
belum berhenti lagi…nak tunggu kaya banyak uwang berguni-guni memang tak ada la jawapnya…cukup
bulan dapat gaji cukup la untuk buat perbelanjaan yang ala kadar menambah mana
yang kurang…itu pun sudah rasa bersyukur
…Alhamdulillah rezeki dari Allah…jangan merungut tak cukup sebab kita yang
buatkan rasa tak pernah cukup-cukup…
cerita makan malam semalam punya menu, lupakan kisah yang buat mood tak berapa ceria…tiada nasi ye...sebab nak kuwus...hahaha tak ada maknanya...
mana cukup setakat makan cekodok tu jer kann...ada mee hoon sup jugak tau, tapi mee hoon sup resepi campak-campak jer...guna bahan apa yang dalam peti sejuk tu jer...yang hitam setompoh tu adalah kicap cili api tau...bila makan terasa pedas berasap baru la sedappp...pada yang suka la kann...
alhamdulillah kenyang kami sekeluarga...
Assalamualaikum sahabatku sayangg...love u..
ReplyDeleteAna..lama betul tak singgah sini yee..
DeletePergi rumah dia...bersawang jer...pu bersihkan cepat..
sedapnya mee hon sup tu...
ReplyDeletetak la sedap mana punn..boleh la buat mkn tuk kakain sekeluarga...
Deletealhamdulillah..habis kira sedap la tukann nur...
Uishhh...2-2 sedap tu kak. Kalau saya, kicap cili banyak tu harus tak cukup..hahahahaha
ReplyDeleteada byk lagi cili tu aziela..tu kakain tunjuk sikit jer..
Deletelagi pedas lagi sedapkannn...
aaa..kat rumah ada udang geragau.. nak buat jugak!! hahaha.. nampak makanan tak peduli dah nak komen yg lain.. teruk betul saya ni..
ReplyDeletedua-dua nampak sedap! cucur udang memang wajib makan panas2..sejuk dah jadi tak sedap.
ReplyDeletehai..salam perkenalan dr SRC..
ReplyDeletesaya datang sini dan follow.sudi singgah sini ya, www.dapurjirankuberasap.blogspot.com.tq
Bihun sup dengan sambal kicap baru kick!
ReplyDeleteMmg mood dtg opis kadang naik... Kadang turun... Kot ada sahabat yg best2 d opis, x la rasa lemau sgt
ReplyDeletepandainya buat cicah sendiri. bagus apa..takde pengawet.
ReplyDeleteKadang kadang campak2 tulah yg sedapkan AN...tapi kalau setakat campak air je isi satu pun tak de tak sedap gak! hehe
ReplyDeleteKak Ain,, cucuq tu nmpk sedap ler... kecur air liur cik PM ni ha.... huhu...
ReplyDeleteBetullah Ain makan sup kena ada sambal kicap cili padi barulah terangkat. Kakak pun suka:)
ReplyDeleteEmm sedapnya bihum sup tue...
ReplyDeleteKak Zai suka makan mee atau mihun sup tapi dengan syarat mesti ada sambal kicap barulah kaw hehehe..
ReplyDeletecucur udang itu bikin terliur sungguh~
ReplyDeletesedap makan panas2.. ade lak air teh o.. tak cukup sepinggan~
sekarang, saya pun main campak2 je memasak..takde sukat menyukat berbagai cam muda2 dulu..
ReplyDeletep.s sup orang utara dengan sambal merah...
Sedapnye bihun sup tuhhhh
ReplyDeleteperghh. sedapnye cekodok, bihun da bese makan. haha. ceria selalu yeee
ReplyDeleteMihun sup rebus vs mihun sup tumis..dua2 suka..
ReplyDeleteKakcik asyik terfikir nak pencen tapi tak pencen pencen pun lagi....
ReplyDeletesalam kenal.. sedap tu makan bihun sup dengan sambal kicap.. lagi pedas lagi sedap.. terliur pula.. hehe..
ReplyDeletep.s: singgah&follow di sini.. :D
salam perkenalan..
ReplyDeletesambal kicap tu menambah kesedapan.... cucur udang tu pun nampak sedap jugak.
salam ceria!
ReplyDeletesedapnya cekodok ngan mee hoon sup tu ^_^