02 November 2011

traffic light buat hal...

ape laa nak jadi ni...traffic light kat area rumah tu dah biol sikit agaknye tau...dia punya setting timernye dah berubah la pulak...siapa punya angkara ni...kejam..kejammmm

nak tau ape terjadi...mase lampu merah berhentikann...tapi punya la lame dia suruh berhenti...dia tak tau kat belakang tu kete dah berderet-deret...

bile lampu hijau pulak...punya pendek mase dia bagi kete-kete ni jalan..tak sampai pun 5 biji kete rasenye...weiii...banyak tension oooo....rase aku nak tumbangkan jer tiang traffic light tu tau...

bile lampu lampu kuning aku redah jer jugak...huhuhu..tak sanggup nak tunggu lame-lame...




dah 3 hari tau traffic light ni buat perangai...3 hari la jugak akak tension bawak kete tau...sebab lambat betul nak tunggu giliran lampu hijau tuuu....




Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

33 comments:

  1. huhu...

    berangin dibuatnya kann ? Lebih-lebih lagi bila kita nak cepat.

    cer buat aduan..

    ReplyDelete
  2. PBT tak pantau la tu. Memang sakit hati kalau kena macam tu. :(

    ReplyDelete
  3. cheqna kalau dah sakit hati sangat merah pun cheqna redah..kalau api merah baru nyala la..kalau dah lama tak berani gak..

    ReplyDelete
  4. paham sgt khen...
    tambah kalo cuaca panas sangat
    stress giler

    ReplyDelete
  5. Ain,

    Kalau x de keta,langgar je la lampu merah pun..tu semua undang2 manusia jek..x yah patuh sangat...

    bukan apa,sedangkan undang2 Allah pun kadang2 kita lalai untuk patuhi...patutnya undang2 Allah lagi kita patut patuhi...nie x..undang2 manusia pulak kita takut...undang2 Allah kita x takut...

    p/s : Semakin hari,kita semakin hampir berTemu denganNya...dah bersedia ke Aku ye??

    ReplyDelete
  6. Salam kenal Ain, traffik light buat org yg bw keta sakit hati tp surirumah mcm akak ni, takde karen lebih menyakitkan hati tau..

    ReplyDelete
  7. Selalu kalau traffic light merah lebih lama dari hijau memang akibatnya kuning pun org redah ain...

    ReplyDelete
  8. report la. kan biasa ada no. telefon kat tiang tu.tapi kira ok la dari traffic light rosak. bayangkan simpang 4, traffic light rosak, hoih jenuh laaaa

    ReplyDelete
  9. azrina:
    bukan tekakat berangin lagi..dah berasap dibuatnye..gerammm sangattt...


    kakcik:
    entah la kakcik...report dah buat tapi mcm tak jln jer...


    cheqna:
    sabar..sabar..cheqna...
    kadang2 kak ain jln jer w/pun merah mcm cheqna buat tu....

    ReplyDelete
  10. ☆*♥L@dy @yU♥*☆:
    time tu nasib baik waktu pagi..kurang la panasnye..tapi kak ain yg panas membara dlm kete..w/pun ade aircon...


    bidadarindu:
    sabar jer la...
    betul la...terasa hampir nk penghujung perjalanan hidup ni..tapi amalan rasenye mcm tak cukup jer...


    ~~zAnAfAhMi~~:
    tima kasih sudi singgah..
    nnt kejap lagi ain kesane ye..selamat berkenalan..bertambah lagi kawan2 kat alam maya ni...

    ReplyDelete
  11. Kakzakie:
    mmg org redah jer kakzakie...termasuk la tuan tanah ni haa..silap2 merah pun jln jugakkk...


    lya:
    dah report..tapi lambat betul action dia org ni tau....


    h4ni3:
    rasenye dah ramai yg report..termasuk la en somi..tengok pagi mcm mane...
    pagi tadi nasib baik ade pak polisi yg tlong pantaukan..

    ReplyDelete
  12. Ain..
    Sabar Ain, sabarrrr...
    memang tention kalau tunggu berjam2...tapi boleh lepas 2-3 biji keta saja...tambah2 kalau hari panas....hatipun panaskan wpun dalam aircond...:)

    ReplyDelete
  13. "kalau kita sorang boleh ler langgar jer lampu tu tk kisahlah kuning ker merah,tp kalau kt dpn berderet2 kena jugak lah tunggu kan..."

    ReplyDelete
  14. bukan lampu tu yang problem~jkr kot yang tukar setting masa dia~ni kes lepas banci jalanraya la ni~he~~sabar kak~~

    ReplyDelete
  15. memang gerammm kalau lmpu isyarat buat hal...tambah pulak kalau kita mngejar masa....bukan takat kuning, merah pun kadang2 redah jer...

    ReplyDelete
  16. kengkadang tu dah merah sikit je tu, i belasah gakk...hee have to..

    ReplyDelete
  17. Salam ainnoraini,

    Kat rumah Kak Ros ada jugak masaalah yang macam tu,tapi dah tumbang lampu merah tu tak tau la kena apa.....

    ReplyDelete
  18. merah hijau dan kuning hanyalah sebuah rona dalam kehidupan

    ReplyDelete
  19. bila trafick light buat hal mmg org selalu redah aje time lampu kuning.. even lampu merah pun ramai org yg redah.. mmg kena report tu.. sebelum apa2 yg buruk berlaku..

    ReplyDelete
  20. kena call pak polis trafik ni... kalau ada cctv kan naya...

    ReplyDelete
  21. boleh meroyan kalau jumpa traffic lite macam nie hari2...

    ReplyDelete
  22. uit.. jgn jd incredible hulk nak tumbangkan trafic light tu...
    call je pihak berkuasa, jimat tenaga.. ehhehe

    ReplyDelete
  23. kena report tu ..
    dah selalu berlaku lani
    mesti hangin 1 badankan :)

    ReplyDelete
  24. kalau ada jalan lain, bagusla ikut jalan lain...adeh....kang tak pasal2 kene makan jem kat situ pulak.

    ReplyDelete
  25. mendengonyer pom dh raser berapii..huhuhuh.. engineer x abeh skola kots yg setting tuh gamaknyer... ker 'makhluk asing' mana ntah

    ReplyDelete
  26. langgar lampu merah tak ganas.
    langgar je tiang lampu tu.

    dah rosak nanti pepandai la diorang tukar baru.

    bernas tak idea ni?

    ReplyDelete
  27. Ini masalah yg mmg boleh bikin kita sakit hati. Kan ainn kan .. tak pasal2 sampai ofis lambat.

    ReplyDelete
  28. sy pon pernah kena cam gitu...geram jek...10 min nak tggu trafic lite saje...

    ReplyDelete
  29. ain..mama pun selalu naik angin bila tgk t/light yg begitu..hu2x..

    ReplyDelete
  30. sakit hati kan kak, bila lampu hijau kejap je huhu

    ReplyDelete
  31. sapa yang drive memang faham sesangat tahap kepanasan hati bila ni berlaku... takpe, redah jer kaler oren tu..hihi..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini