04 October 2011

selepas syawal...

assalamualaikum untuk semua yg disayangi...
baru jer sempat nak jengok2 kat sini...nak citer macam2 ni...tapi pasal makan2 jer walau pun dah habis bulan syawalkan...jemputan  masih ade lagi tau...sabtu ni pun ade lagi jugak...mungkin saje nak menjamu kawan2...nak citer jumaat lepas buat makan2 sikit jer..buat besday untuk hanim yg ke 8 thn...jemput la kawan2 anak dan jiran2 terdekat jer...besdaynye dah lepas pada 12.09.2011 hari tu...tapi dah janji nk buat kat dia...buat jer la...jom la tengok gambar yg ade ni...

ini la cake untuk Hanim Waheeda yg ke 8 tahun...


bulan tu jugak same dgn besday pakngahnye...hahaha pakngah pun ade kek jugak ye...kek tu anaknye bawak utk ayahnye... kasi meriah sikit...tapi pakngahnye tu...dah byk la umonye pun...

 ini kawan2 anissa, kat dlm tu ramai org..
so dia org lepak jer kat luar rumah...

 kawan2 nurrin..
kat bahagian dapur pun bole jer kannn...

 ini pulak kawan2 yasmen...

ini anak2 saudara...

haii..hanim tu sampai terlelap pulak 
melayan kawan2nye tu...

en somi sedang melayan tetamu...jiran2 terdekat...

ini yg aku paling gerammm sesangat tengok budak tenit nii..rase nak picit2 jer...punya la tembam... sebelah tu maknye halus jer..mak dia tu...kakak kawan anissa, kawannye tu dtg dgn keluarga kakaknye...bile anak dah besar2 ni...kawan2 dia kawan2 kite jugakkann...ok la itu ajer gambar yang ade mase buat makan-makan sempena besday hanim dan utk jiran2 terdekat...walau pun penat tapi seronok...


**********************************************************************

esoknye pulak ade jemputan lagi...jiran sebelah rumah buat besday anak dia jugak...jemput la jugak jiran-jiran...maklum la mase bulan syawal hari tu dia tak berkesempatan nak buat open housekan...kire ni mcm openhouse la jugak...tapi tak de gambar la...nak tepekkan kat sini...ape-ape pun makanannye sedap-sedap semuanye...alhamdulillah...kenyang akak tak payah masak kat rumah tu...tutup opis kat kat rumahku tu...

malamnye pulak ade jemputan lagi...hihihi sape lagi kak Yan  kite ler...mula2 ade rase malu2 la jugak nak pegi ni...tapi nak kenal lebih rapat n mesra2 lagi kan kite pegi la jugak...en somi kate ok jer..no hal...bukannye jauh sgt pun dari rumah kite ni  nk gi sana...

mase untuk bergambar...Suhaila ,Yan & Sharliz.

 hanim pun sibuk nak bergambar dgn unty2 yg jelita ni...

sembang time...tengok tu betapa terpesona & terpegun 
kite org dgr citer  dari yan yg manis ni tau...
tersangat la peramahnye... 

sori yan...anak-anak ain tu sempat lagi ambik gambar ni...seronok  katenye gi umah unty ni dah la cantik ada barang2 antik lagi tu...tak pernah jumpe & tengok ni...sian anak2ku itew...maklum la rmhnye tak de tu semua...

yg ini wajib tengok tau...betapa sampai licin kite org makan..tandanye semua sedap...pasni nak gi satu rumah lagi...jawapnye kat rumah tu ambik bau jer la..sebab dah kenyang makan kat sinikann...terima kasih yan sudi menjemput kami sekeluarga walaupun sekejap tapi rase macam dah kenal lame jer...



Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

37 comments:

  1. wah ada makan-makan lagi ye kak...seronok berkumpul ramai-ramai gini kan.

    ReplyDelete
  2. Takde rezeki kakcik nak jumpa Ain kat rumah Yan!

    ReplyDelete
  3. Kenapa posing semua letak kusyen kat perut? hahahahaha...

    Lawa betul rumah AIN dan rumah YAN yer. Saya kalu, rumah kengkawan lawo camtuh, memang saya pegi tak bawa anak-anak. Dulu memang style saya mcam tu, anak2 saya ganas. kalu pecah, aduhaiii.

    Seronoknya dapat gathering dgn kawan2 blogger camtuh, kan?
    Tak sabar nak tunggu 23hb!

    ReplyDelete
  4. waalaikummussalam
    wah..beshnyer...
    jeleh ni =)

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Ain,
    cantik betul birthday cake Wahida tu.... tentu dia suka sangat! Happy Birthday yang ke 8 ye cayanggg....Wahida...

    ReplyDelete
  6. qema:
    buat besday hanim sambil tu jemput la jiran2 kat rumah tu...seronok gak bile berkumpul ramai2 mcm tu...

    ReplyDelete
  7. AA:
    betul tu..semuanye posing dgn kusyen..cover..biar nnpk ayu sikit...hihihi...

    seronok bile jumpe mcm tu kak zie...insyaallah teringin nak gi jugak jumpe pada 23hb oct ni..

    ReplyDelete
  8. cheqna:
    teringin nak jumpe cheqna jugak ni tau...bila la agaknye tu ye...

    ReplyDelete
  9. seronoknya gi makan2...
    yg best.... tak payah masak kan???!
    heheheheh

    happy belated birthday to hanim ye...

    ReplyDelete
  10. amie:
    mmg dia suke sgt amie...cantik katenye sayang dia nk potong kek tu...

    kalau tak potong takkan la nk tengok jer kannn...

    ReplyDelete
  11. miloais:
    betul tu...tak payah masak...org dh jemput kene la pegikann...

    ReplyDelete
  12. wah seronok kan jumpa kwn2 blogger...tutup dapur la kak kan? hehe

    ReplyDelete
  13. tak sangka ain ada dtg juga
    yg kita tau kakcik je
    sekali ada juga 2lg yg kita kenai

    p/s: ain pun dok di SA ke?

    ReplyDelete
  14. sihatnya budak perempuan tuh ye. macam sy la masa kecik2.huhu

    ReplyDelete
  15. bila kita nak jupe ni kak ain? saya ni kalo lalu trafik light taman rumah akak mesti igt akak..eeheehehee

    ReplyDelete
  16. Wow! cantiknyer kek Hanim, klu Dalia tgk mesti dia pun nk jgk ni...hehe

    Btl la k.ain, w/pun dah lps syawal tp masih byk jemputan, kita suka aje sbb dapur kita bersih je...haha

    ReplyDelete
  17. tang mkn2 ni yg best kak..rezeki jgn ditolak..

    cantik besday cake hanim.hepi belated besday utk beliau...

    ReplyDelete
  18. Cantik kek hanim tu ... selamat hari jadi buat si comel tu semoga jadi anak solehah kebanggaan emak dan ayah..aminnn !!!!

    ReplyDelete
  19. bestnyer gie memakan.....masih ade lagikan barang2 antik macam tu....banyak nilainyer....

    ReplyDelete
  20. meriah tu...brbalas2 makan jwbnya....

    ReplyDelete
  21. Heppi besday hanim!! SMg pjg umur Dan murah rezki, tgk adik yg semangat tu geramnya!!! Rasa nk picit2 bdnnya tu kak hihi

    ReplyDelete
  22. happy belated bday hanim!

    sedapnye makan2 :)

    ReplyDelete
  23. Assalam ainnoraini..lama jugak ain menyepi ye..
    ada lagi jemputan makan2 kan ain..

    ReplyDelete
  24. ooo patut la menyepi ye...ghupe2nya pegi mkn2 ye.....

    ReplyDelete
  25. wah mama dh tepek gmbar birthday hanim ye! acik lum.....maluuuuuuu



    kak ain ni asyik mkn tp bodi mantain je nmpak

    ReplyDelete
  26. happy belated birthday hanim

    keep in touch ye kak :))

    ReplyDelete
  27. Happy birthday,cantiknya kek Hanim.

    ReplyDelete
  28. meriahnya kak ain! ramai betol orang! seronok kan sekali sekala berjumpa mcm tu...

    ReplyDelete
  29. "tadi tgk kat mana yer citer mkn2 kt umah kak yan tu....owhh tadi tu kt blog ati masrif..rasanya ain ni dtg awal sikit kot..tk saing2 ngan ati lah..apapun tumpang seronok dgr citer korang..~hepi b'day utk hanim...tak jemput saya pon..oppss..saya ni jiran jauh..hehhe.."

    ReplyDelete
  30. comelnyer kek ana muslim..suasana mmg meriah :P

    ReplyDelete
  31. Salam sis......bertemu lagi kt sini..heheheh.......wahhh terpegun dengar kakYan story pasal kasymir....heheheh !!!!!

    ReplyDelete
  32. hepi belated beday hanim!!

    ari tu kak yan ada jemput gathering ni, tapi tak dpt join sbb ada wedding sepupu time tu, kalau tak, kita mesti jumpa kan time tu...huhu...

    ReplyDelete
  33. nak buat kek cam tu juga la....

    ReplyDelete
  34. cantiknya kek utk Hanim...wahhh..memang meriah yer majlis hari lahir tu...

    ReplyDelete
  35. wah meriahnya majlis besday hanim... anyway hepi belated besday utk hanim semoga ceria2 selalu ya...

    ReplyDelete
  36. sesi makan2 ada lg tu. cake besday gal nmpk cntk ngn yummy je. nk sikit...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini