04 April 2011

Puding Roti Coklat...

assalamualaikum...
semalam terlebih rajin sikit...disebabkan ade bahan2nye...
maka terjadi ini...
chewahhh...mcm org lain tak pernah buatkan...
tapi ni pertama kali nak buat N3 pasal buat puding  yg mengamcam ni...
 buat lebih sikit sebab nak pulangkan 
bekas jiran yg bagi kuih  
sempena kenduri khatam quran minggu lepas..
takkan nak bg bekas kosong pulakkann...malu la kite...


nak jugak kongi resepi...


bahan-bahan:

25gram agar-agar
1400ml air
1 tin susu cair
1 cawan gula
1 cawan susu pekat
5 keping roti
1 biji telur
4 sudu koko (serbuk)

cara-cara:
masak agar2 dgn  1400ml air sehingga hancur
blender susu cair,susu pekat,gula,roti dan telur
masukkan semua kedlm adunan agar2 tadi
masak sehingga mendidih

ambil sedikit adunan tadi & campurkan dgn
koko yg telah dibancuh sedikit air
sekarang ada 2 adunan, kemudian masukan adunan
tadi kedalam bekas secara selang seli sehingga habis...

tunggu sehingga keras…pastu masukkan kedlm
peti sejuk…pastu yumm..yumm..boleh la dimakan...



Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

20 comments:

  1. As Salam..alamak hai...sedapnya..meleleh dah ni..saya amik resepi ye..t.kasih.

    ReplyDelete
  2. masyaallah...manyak sidap ooooo...(sambil ayo lio minitis...)
    kirim la kat org sini sama....

    ReplyDelete
  3. ina:
    w'salam ina...sile2 ambik resepi tu...saye pun org bagi...

    senang jer nak buat dia...

    ReplyDelete
  4. ladyzull:
    kalau makan mase sejuk sedap tu...

    mai la sini...tapi yg tu dah tak de lg dah..dah bg kat jiran...

    nnt kite buat yg lain ye...

    ReplyDelete
  5. Sedapnyer tgk puding k.ain ni, sy ni xbpa suka mkn puding, agar2 or benda yg lembik2 camni tp anak2 suka sgt, nti sy nk try la resipi k.ain ni..mintak2 la jadi yer...hehehe

    ReplyDelete
  6. Mesti hari ini ada bawa sikit ke ofis kan. Untunglah kawan ain dapat rasa. Kakak tumpang tengok jadilah....

    ReplyDelete
  7. "owhhh..sungguh menyelerakan..sedap nampak di mata,tentu sedap juga bila makan..Ambik resepi yer..kot2 rajin,boleh buat..kita sama la,kalau jiran2 bagi 'apa2'sure nak balas...tak gamak bg bekas kosong jer.org lain pun tentu mcm tu jugak agaknya.."

    ReplyDelete
  8. nak copy paste, boleh kan.. nak cuba nanti.. mcm best je..

    ReplyDelete
  9. wahhh...
    i like..i like..
    minta izin copy ye kak ain..tak sabar nak buat..tgk pun dah terliur..

    ReplyDelete
  10. assalam ain sedapnya puding roti cokelat gitu..nyam je tekak akk ni

    ReplyDelete
  11. memang sedap kalau dimakan sejuk... anak2 lagi sukakan ain..

    ReplyDelete
  12. teringin jgk mamadiana nak buat cmni..sedap nampakya...dah org memberi kita plk yg rasa, nak membalas bekas tu ..jenuh jgk memikirkannya...janji ikhlas..ye dak!

    @mamadiana

    ReplyDelete
  13. nampak sedapppppppppp!~

    wiken ni nak buat
    iols ambik resepi tu ye...

    ReplyDelete
  14. ain..huhu..suripun nak mintak skit..terliur ni..

    ReplyDelete
  15. wargh...lupa nak anto bekas nora sekali aaa..kalo tak da sampai ke tekak da puding ni..gile2 mengancam aaa..seb baik ada resepi..nak try gak..

    ReplyDelete
  16. xtahan tgk ain weh...mengancam n trancam lak rasa...TQ 4 sharing..minta izin nk copy ye....

    ReplyDelete
  17. sedapnya..corak atas tu cam abstrak pula hehe

    ReplyDelete
  18. wah, nk jadi jiran akak juga lah ;P

    ReplyDelete
  19. nk cube la nnt kak ;) nmpk sedap tuh

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini