30 April 2011

al-fatihah untuknye...kisahku hari ini...

hari ini lambat sikit bersiaran...dah malam baru nak intai2 kat sini...mintak maaf la ye... tak sempat nak melawat rumah kengkawan semua hari ini...bukan tak sudi tapi tak berkesempatan...

 lepas jer azan subuh ade dpt sms...berita kematian rakan sekerja disebabkan penyakit buah pinggang...ya allah sedihnye...umurnye lebih kurang sebaya dgn saya jer....kami semua pergi melawatnye dan jenazahnye dikebumikan selepas solat jumaat...al-fatihah untuknye semoga rohnye ditempatkan dikalangan org yg beriman...aminnn...

******************************************************************

dari pagi lagi kami semua tak makan ape2...perut ni pun macam tau2 jer mintak diisi...jangan sedih2 ye..yg pergi tetap pergi yg sihat kene teruskan hidup...kene la makan kalau tak pengsan la pulak nnt...nak tau kite org makan ape dan kat mane mase lunch time...
 ini la tempatnye....kat SACC Mall shah Alam


bersihkan tempat ni...cube tengok ,erkilat lantainye....
boleh suluh muke lagi tu...

ini sape punye...ini ana yg punyeee...sedap weiii...
nasik kukus ayam berempah...

ini ahmad albab yg punye....hehehe...
tak lah kwn kite yg dua org tu punye...nasik kerabu special...

ini air sirap bandung kite punye n sirap limau...
tapi kurenngggg mengamcam...tak kene dgn tekakku ini...

habis jer makan tak gi mane2 pun terus jer balik opis...jiwa masih kacau n sedih atas kematian rakan kite org tu...cube membayangkan kalau kite berada kat tempat aruah sekarang ni...sekarang berada didunia lain... 


***********************************************************************

malamnye pulak...keluar makan...tak masak...mmg dah janji dengan rakyat jelata nak makan kat luar..kat mane lagi...kat sini jer...tempat kesukaan dia orang...kite folow jer...

ini la tempatnye....
 sementara menunggu yasmen sempat lagi beli wallet...
nak isi duit katenye...mcm la byk sgt duitnye tu...
kemain besar lagi... 
lupekan kisah yasmen dgn walletnye tuu..
jom kite makan dulu....


inilah yg rakyat jelataku oder...kami ni tukang bayar jerrr...

pas tu tak terus balik..menyinggah lagi..ade jer yg nak dibelikan...anak yg sulung - anissa nak sport shoes sebab yg ade tapaknye dah rosak sikit,nak gunenye esok...kalau nak  tahu anissa ni wakil daerah untuk sukan bola jaring peringkat sekolah...
 sedang memilih....yang mane satu idaman kalbu...
nak yg ni lah...
aksi tangan anak & bapaknye...
 ok...muat..nak yg ini...

pas tu singgah lagi satu kedai...tak dapat gi pesta buku...pegi kat sini pun jadi ler...nak masuk kedai MPH beli buku cerita untuk nurrin ,yasmen n hanim..kedai pun dah nak tutup... jommm laaa kite balikkkk.....
 ini la dia...bukunye tu....
yang ini hanim punye...

ok la tu...terpanjang la pulak bercerita untuk hari ni punya...aktiviti...esok nak balik kampung ...ka mane tu...mesti kat Melaka la pulakkk...kampung ku itewwww....

nnt esok kalau sempat citer pasal kampung kat Melaka la pulak ye...






Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

25 comments:

  1. al-fatihah buat arwah kwn akak ...semoga rohnya dicucuri rahmat..amin

    sedap nampak menu mkn tu kak...terliur dh saya kat sini..huhu btw selamat blk kg yer happy weekend:)

    ReplyDelete
  2. al fatihah buat arwah..

    yg yg tinggal, hidup mesti diteruskan.mengurus kehidupn dgn sempurna utk cari keberkatan...

    haappy shopping..moga tepat pemilihannya tuh..

    ReplyDelete
  3. salam ain..alfatihah utk sahabat ain...
    wah ain kita nak menu dlm gambar no3 tu huhu..masa duk selangor dulu..sacc s.a tak siap lagi..

    ReplyDelete
  4. al fatiha!

    tapi yang masih hidup, jangan tersalah pilih pula ya...

    ReplyDelete
  5. 1st-Al-Fatihah utk arwah...sedih la muda2 dh pergi...

    2nd-emmm...nyum..nyum....sedap tu makan together2....espclly nasi kerabu idaman kalbu ni...dh lama xmakan.rindu!!!!

    3rd-gud luck utk annisa...moga brjaya!!!

    4th-slamat blk kg..hati2 dijln raya...

    ReplyDelete
  6. assalam aninoraini..alfatihah buat arwah kawan ain.
    hari jumaat dia meninggal.
    jom ain akak pun nak gi melaka ni.

    ReplyDelete
  7. Al-fatihah buat arwah.




    Semoga selamat semuanya.

    ReplyDelete
  8. Al-Fatihah buat aruah kawan awak tu semoga rohnya dicucuri rahmat...

    restoran kat SACC tu makanannya tak letak dlm pinggan ke?

    seronok anak2 dpt makan2 dan beli2 barang kan.. beruntungnya anak2 zaman sekarang berbanding kita dulu2 hehehehe...

    ReplyDelete
  9. salam kak ain cayang..
    al-fatihah buat rakan kak ain..moga rohnya dicucuri rahmat..amin..

    oooooo..gi SACC ye..wahh.. lepas ni leh kita jumpa ngan rakan2 blogger lain kat SACC..hehe..ari tu kass dah jumpa kak yan..

    ReplyDelete
  10. al fatihah..

    wah kak ain sedap tur..sempat shopping lagi...

    ReplyDelete
  11. Al-Fatihah buat kawan ain semoga rohnya ditempatkan bersama orang2 yang soleh.

    Satu hari le dapur tak berasap ya?

    ReplyDelete
  12. salam takziah utk keluarga kawan akak...huhuhu


    oohh akak orang melaka ye? minggu lepas kami baru blk kg ...:)

    ReplyDelete
  13. takziah & alfatihah utk kwn seofis..

    WOW!! mknan yg maveles...i loikes...

    ReplyDelete
  14. eeww...meleleh tgok ns krabu tue..aku mmg hantu ngan ns kerabu nih..hahaha

    ReplyDelete
  15. al-Fatihah buat keluarga arwah.. sure rase beza bile die dah tadek kat ofis kan..

    ReplyDelete
  16. alfatihah..smoga roh arwah dicucuri rahmat...amin..

    wahhh, sedapnya dapat p makan2 hehe/...

    ReplyDelete
  17. Al-Fatihah buat arwah, semoga aman disana..

    Sakan jalan & soping tu kak, seronok kuar ngan anak2 ye kak hehe

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum..

    sy suke tgk restoran tue..mmg bersih betul la..pasti pelanggan puas hati kan

    ReplyDelete
  19. salam kenal. singgah tinggal jejak. ai follow yu *__*

    jom tukar link..

    ReplyDelete
  20. salah takziah. al fatihah..

    jangan sedih2 dah..


    D'Palma tu dulu tak sedap sangat. now dah ada nasi kerabu?? Boleh lah cuba nanti.

    ReplyDelete
  21. alfatihah utk arwah, semoga ditempatkan dlm golongan yg beriman...Amin...byk shopping :)

    ReplyDelete
  22. Alfatihah ..... ajal tak mengenal umur ....
    Jadi kita pun kena berjaga2....

    ReplyDelete
  23. Sedih juga bila kawan kita pergi selama-lamanya.

    Apasal anak-anak kita suka makan pizza ye?...

    ReplyDelete
  24. kak...
    dulu asal cuti jek mesti g melaka...semua tempat dah kami g dah...heheheh..sbb dekat dgn johor kan...skrang dah duk jengka nih...mmm....susah dah la nak g...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini