18 April 2011

bile mak supir bercerita...

cuaca kat luar dah kembali panas...pagi tadi hujan mencurah2...lega kain hal2 kain baju selesai...cume mahu melipat jer belum lagi...malam sikit la baru buat...sapu2 semuanye dah beresss...bersih rumah ku hari ini...mase nak jenjalan rumah kawan2 la pulak...

hari inikan...hari bersuka ria...tak sape nak tanya...siapa nak ambik kisah ape kubuat...semua urusan ditangan ku inikan...yg penting kerja kat rumah ni dah beres...kalau kat opis mane boleh mcm ni...nak baring atau tido ke...tengok tv ke...dengar radio ke..tak bolehhh...nak kene pecat kou...mase cuti jer boleh buat tu semua kat rumah ni...sunyi jer kat rumah ni semua rakyat jelata sekolah kan...aman...damai...

masak...sikit punya hal tu...tak de masaalah anak2 jer makan...bisa diatur... en somi tak de...goreng2 pun rakyat jelataku pun suke...ape khabar la en somi..pagi td sms dah selamat sampai...apa la makannye tu ye...pandai2 la ye...

malam ni jd mak supir lagi...hantar anak gi tuisyen la pulak...sebelum tido kene pastikan semuanye selamat...pastikan pintu berkunci...silap2 susah nak melelapkan mate ni...itu biasa kalau en somi tak de...dah jadi pak guard la pulak syif malam...

esok dah kembali bertugas...


Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

19 comments:

  1. betul, syok klo kita tak keje..bila2 masa nak rehat leh rehat..klo nak tido pun takde sape nak marah tp syarat semua dh beres la kan kakAin hehehe..camtu la rutin kita sehari2..semoga kita menjadi IBU MITHALI...amin

    ReplyDelete
  2. norhafiza:
    disokong...100% tak sape nak kaco kan...mase bersantai2...

    kalau rumah tunggang langgang pun kite jugak yg sakit mate...nak tak nak buat jer laa...

    ReplyDelete
  3. yus SAHM, rasa bukan hari2 cuti, hari2 keje lah ainn..hihi.

    Tp betullah, takde saper marah pun, cuma kalau tak masak, anak2 kebulur pulak..haha.

    Yus pun kalau suami OS, jd pak guard, awal2 kadang tu dah pastikan semua berkunci. Serammmm sikit..hehe

    ReplyDelete
  4. kita berminat jugak nak jadi SAHM tapi tunggulah dulu.


    *nak puas bershopping sakan.
    hehehe..

    ReplyDelete
  5. aninoraini..samalah kita..dulu akak kalau suami keje malam..dia berjaga sebab kerja..
    akak dirumah pun berjaga jugak sebab dia tak de..takut..he he..

    ReplyDelete
  6. kak ain cuti??uhuhu..best nya...takpe..takpe..hari rabu nanti giliran saya pulak! jadi mak supir di malam hari je kak...okey la tu..sambil jadi mak supir tu boleh la ambil angin segar kat luar..hihihi

    ReplyDelete
  7. Cerita sal mak supir ni, i rasa many2 years lagi selagi badan sihat jadi mak supir.. heee...

    senang hati kan kalau kita sendiri yg buat..

    ReplyDelete
  8. haha..
    sabo kak ain..
    sesi luah rasa ye..hehe

    ReplyDelete
  9. ooo..mr hubby out station yer, kn la jd mak guard, tp xpe skli skla je..

    nasib la ibu2 zaman skrg, jd mak supir anak2..huhu

    ReplyDelete
  10. mak guard lg, mak supir lg, bibik lg, chef lg...

    kerja rajin2 ye hahah ;)

    ReplyDelete
  11. yang penting kena pandai bagi masa kan..macam saya, saya tak suka constraint sangat la, nanti cepat boring.

    ReplyDelete
  12. ciannyer mak supir dah jadik mak guard....

    ReplyDelete
  13. ketika komen ini sy taip..mesti sdri sedang sibuk bekerja kan..selamat bekerja...

    ReplyDelete
  14. Semoga sentiasa gembira melakukannya....


    Untuk anak-anak kita juga, kan...

    ReplyDelete
  15. asslamuailaikum semua...
    hari ini mak supir sudah masuk opisnye...mahu kerja keras cari rezeki...harap2 boleh pasang driver sendiri...hehehe...berangan la tuu...

    kerja2 jadi mak supir ni dah biasa buat...sejak dari anak2 kecik lagi cume kadang bertukar2 dgn bapak supirnye...

    ini adalah sebahagian drpd tanggunjawab bile dah berkeluargakan...semua itu lebih mengeratkan lagi sifat kasihsayang antara kite suami & anak2...semua ikhlas...kite dpt hidup bahagia disamping keluarga...dgn izin dari Allah...

    ReplyDelete
  16. oooo..dah rindu cekabg ye....ala2 buat2 tanya mkn apa lak....mcm la kita tak tau....hohohohohohoho...

    ReplyDelete
  17. syokkkkkkkkkk!!!!!boleh santai2 + bermalas2 kt rumahkan....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini