13 October 2010

yang mana satu....

rase mcm lama tak update blog ni...
sambil teman anak2 buat kerja sekolah... kalau ade cikgu bagi ...kalau tak pun bukak la buku tu...buat latihan apa2 yg patut...tak lama lagi nak periksa...maknye ni pulak bukak la computer kesayangannye ni...
mata ni mcm dah nak layu jer...tibe2 dgr hanim nyanyi satu lagu dari buku sekolah tahun satu nye tu...mcm menarik jer liriknye pasal makanan berkhasiat...

(kalau nak nyanyi ikut rentak lagu yang mana satu...mcm citer P Ramlee tu.... )

YANG MANA SATU ...
IDAMAN KALBU...
MAKANAN BERLEMAK...
ATAU BERSUSU...
GULA DAN KEJU...

SEMUA DISAPU...
AKIBATNYA BADANKU GEMOK DAN LESU...

PILIHLAH SATU KEGEMARANMU...
YANG BERKHASIAT ....
DAN BERMUTU...
JANGAN LAH MAKAN IKUT NAFSU...
AGAR HIDUPMU....
SIHAT SELALU....

bagus jugak lagu tu kan...baru la anak2 kite tahu yg mane makanan yg berkhasiat....tapikan lagu tu... bukan untuk anak2 jer... untuk org dewasa lagi sesuaikannn... 

hanim pun tanye : ma...best tak hanim nyanyi lagu tu tadi...
Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

16 comments:

  1. salam aninoraini..memang bagus untuk orang dewasa jugak tu..biar tak dapat title 3G..he he..akak dah tak kisah sanggat..dah tua..cuma jaga kesihatan je..

    ReplyDelete
  2. salam,
    stuju ngan kak erna... dah dapat dah title 3G tu skarang, yang bermasalah tu yg menggoncang nafsu.....sedap saja

    ReplyDelete
  3. Pandai hanim...
    Kalau zaman kakwan kecil dulu benda - benda tu dikatakanya berkhasiat...tapi zaman dah berubah dikatanya berlemak..
    Mungkin lebih tepat jangan berlebihan..

    ReplyDelete
  4. Salam Pn...

    Makan apabila merasa lapar..
    Berhenti sebelum kenyang..

    ReplyDelete
  5. salam kak ain maaf yer lama saya tak dtg jengah....bz tahap 1 jer..hehehehe

    ReplyDelete
  6. kak erna:
    saye pun tak terpikir pasal 3G tu...
    apa yg penting kite sihatkan kak erna..

    ReplyDelete
  7. sekamar rindu:
    lagu nasihat tu...SR..
    suke pulak anak kak ain menyanyikanye mlm tadi..

    ReplyDelete
  8. salam
    cheqna siap nyanyi lagi ni
    hehehehehehe

    ReplyDelete
  9. ibuintan:
    terima kasih sudi singgah...
    sama ler mcm saye ibu intan pantang nnpk semua nak dimakan...semua belasah jer..

    ReplyDelete
  10. kakwan:
    betul tu kak wan jgn ambik berlebihan...
    mase kecik dulu2 mane ade sangat makanan segera ni kan...
    sekarang ni..anak2 kite nak KFC,PIZZA,McD...

    ReplyDelete
  11. razak:
    ialah en razak sepatutnye mcm tu kan...bila makan..terima kasih

    ReplyDelete
  12. azie:
    terima kasih azie sudi singgah kat sini..
    ok la jugak bz tahap 1, jangan sampai tahap kritikal gaban sudahh yee...

    ReplyDelete
  13. cheqna:
    w'salam cheqna, sekali nyanyi lagu tu...best jugakkan...

    ReplyDelete
  14. Ain...
    sedap lagu bila ditukar lirik...
    memang kena dengan kita yang dewasa ni....

    ReplyDelete
  15. ibu n abah:
    betul tu...saye dari mate nak layu jadi segar bugar semula...bile dgr lagu tu..
    mcm menyindir maknye jer..pantang jumpe makanan..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini