27 October 2010

KEKANDA- ADINDA


semenjak dua menjak ni...selalu layan lagu dari Atilia dan Monoloque yang bertajuk Kekanda Adinda  lama-lama dengar lagu tu memanglah best,  senikata kekanda adinda nie memang sesuai dengan pasangan suami isteri, senikatanya mmg tersgt la comeinye... layan jom…



KEKANDA ADINDA


Oh Kekanda, jangan iri hati, Dinda naik pangkat lagi
Oh Adinda, Kanda mana dengki, malah Kanda support bini

Jadi Dinda mahu mengambil masa
Tapi Kanda mahu segera
Dinda ingin berjaya dalam kerjaya
Tapi Kanda mahu cahaya mata

Dinda belum bersedia
Kanda dah beria ria
Jadi yang mana satu?
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta
Oh Kekanda, Dinda perlu berhati-hati, tak rela dikongsi

Kanda kerja overtime, terlebih masa
Itu yang Dinda harus berwaspada
Ini semua demi masa depan keluarga
Dengan Dinda atau sebaliknya?

Kanda kerja malam
Dinda kerja siang
Jadi bila nak bertemu?
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda
Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda
Bagaimana? Bagaimana kita nak selesaikannya?
Apa keputusannya?

Oh Kekanda mari nyawa, kita cuba komunikasi
Oh Adinda mari sayang, kita cuba toleransi

Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan
Kanda polar kutub utara
Dinda kutub selatan
Komunikasi, sikap toleransi, itu yang kita perlu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Walau kita sering dengan cara masing-masing
Kanda yang Perdana
Dinda yang Utama
Kanda segalanya
Dindalah nyawa
Kita tetap bahagia bila bersama sama
Bahagia bersama
Bersama selamanya
Bahagia selama-lamanya



bestkan liriknye tu...sesuai untuk org baru kahwin...org yg dah lame kahwin pun ok gak kan...

Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

22 comments:

  1. Salam...

    Tak pernah lak dengar lagu tu..
    Penyanyinya pun tak pernah tengok..

    ReplyDelete
  2. OST Lapan Bulan ni...I loike! :)

    ReplyDelete
  3. Memang best senikatanya...tapi lagu nya cam mana ye.

    ReplyDelete
  4. salam ainnoraini..ye la..akak pun belum pernah dengar lagu ni..

    ReplyDelete
  5. owhhh.. tak pernah try lagi... nk try nieee


    * kak ain.......... i misssssssssss uuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  6. salam..

    lagu yg best kan? sukaaaaa..:)

    ReplyDelete
  7. he2..xpenah dgr lagi lagu ni kot

    ReplyDelete
  8. abd.razak:
    lebih kurang lagu baru la...en. razak
    penyanyi pun baru jugak...

    ReplyDelete
  9. betul tu siti murni... kak ain pun ade dengar lagu ni kt dlm cite lapan bulan....so sweetkan...

    ReplyDelete
  10. kak wan:
    lagu dia best kak wan..nnt kak wan dgr kat youtube ye...sweet jer suara si atilia tu..

    ReplyDelete
  11. kak erna:
    lagu ni kadang2 jer ade kat radio...ok la jugak bile time2 jem tu dgr lagu ni...kak erna..

    ReplyDelete
  12. fida:
    miss u toooo...sunyi la fida tak de...

    ReplyDelete
  13. SK:
    suke ye...
    sama la dgn kak ain...

    ReplyDelete
  14. diriku:
    tak pe...nnt ade keluar kat radio tu...
    kalau tak pun carik jer kat youtube...semua ade...download kat sini...mcm lambat & asyik tersangkut2 jer...

    ReplyDelete
  15. yup...saya pun suker benor nyanyi lagu ni...

    kita dh link kamu........

    p/s...gambo kt atas tu, berbukit, berpokok pisang,berair parit,berjln tak turap tu kt manooo?? sangat damai lerrrrrr...kt perak ker??????

    ReplyDelete
  16. kalau berduet some isteri mesti suweet jer ni....

    ReplyDelete
  17. salam ain
    kekanda dinda untuk suami isteri walaupun dah lama kawen laghilah digalakkan,kans.
    p/s;cantiklah header atas tu,mengingatkan pemandangan di kampung mak angkat.

    ReplyDelete
  18. sblm ni dok nyanyi gitu2 jer, x pernah hayati lirik pon. Tp bila dh baca lirik ni mmg best...mmg tepat utk somi istri...cumilss jer ayat2 tu

    ReplyDelete
  19. suzie apai:
    salam suzie...betul tu..kat perak kag hubby...
    salam kenal dari saye....

    ReplyDelete
  20. ummu:
    salam kenal ummu dari saye....
    betul tu ummu...mmg sesuai sgt untuk yg dah berkahwinkan...

    gambar tu..kat kg hubby kat perak...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini