20 September 2012

dijaga dari sebesar 2 jari tapak kakinya...

assalamualaikum...

hari cuti sebabnya tak berapa sihat...rasa sakit kepala...mcm berpusing-pusing la pulak pening...bila dah tak kerja tu mcm2 kerja la ada jugak kat rumah ni...mengemas mana yang patutkann...tiba-tiba ternampak ni...dah besar-besar rakyat jelata ni semua...rasa macam cepat jer masa berlalu...

ini la dia...gambar tapak kaki rakyat jelataku semua...diambik semasa baru beberapa jam dilahirkan didunia ni...bila diukur memang sebesar 2 jari kite jer..tapi sekarang diarang punya tapak kaki lagi besar saiz dari maknya nii...

ini pulak buku klinik untuk rakyat jelata tu semua...masih lagi disimpan buat kenang-kenangankan...nanti boleh la tunjukkan kat diarang ni...kita jaga dari kecik sampai la dah sebesar sekarang ni sebaik yang mungkin..
Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

28 comments:

  1. 'Buku' untuk anak2 kakcik entah dah ke mana terbangnya. ;-)

    ReplyDelete
  2. Kakcik:
    Saya ni pun kebetulan simpan setempat..tu yg ada terkumpul semuanya tuu...

    ReplyDelete
  3. alamak kak nostalgianya.. best... kalau la saya juga ada tapak kaki begitu..

    tapi semua anak saya tiada koleksi simpanan tapak kaki

    ReplyDelete
  4. Syiela:
    Bagus jugakkan hospital ni buat mcm tuu..
    anak2 boleh tengok besar mana tapak kaki diarang ni semua masa lahir kat dunia ni..tu yg kakain simpan hingga sekarang..

    ReplyDelete
  5. cuaca tak menentu sekarang ni. saya batuk tak henti2. macam nak demam pon ada jugak ni

    ReplyDelete
  6. Bukan sahaja buku baby tu saya simpan..bahkan talipusat ketiga-tiga mereka juga dlm simpanan yg terjaga baik...

    ReplyDelete
  7. Macam kat UK lah ain. Birth Cert dia ada tapak kaki. Anak kakak punya tak ada tapak kaki macam ini walau semua rekodnya kakak masih simpan rapi.

    ReplyDelete
  8. Lya:
    Betul tu lya...kat shah alam nibdah mendung tanda hari nk hujan...

    ReplyDelete
  9. Eye-nee:
    Sama la jugak dgn saya,mmg saya simpan tali pusat pun ada simpan keempat2 tu semua..buku klinik maknya pun ada jugak masa checkup peknen dulu2..

    ReplyDelete
  10. Kakzakie:
    Ni saya bersalin kat hospital subang jaya kakzakie..mmg dia buat pada semua newborn..tp rasa byk hospital buat mcm tu..buat kenang-kenangan..

    ReplyDelete
  11. wah bagusnya
    tp saya dah terlewat nak buat mcm ni
    huhu

    ReplyDelete
  12. Irfa:
    Itu pun kebetulan hopital tu buat mcm tuu..mmg suka la kitarang sbb boleh buat kenangan kat ank2 ni..
    Kkain ingatkan nk frame kan jerr..

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. izan:
      bagus kan hosp.tu buat mcm ni..boleh gak disimpabuat kenangan..

      Delete
  14. assalam ain..acik ada jugak simpam..tapi simpan rekod klinik yang warna merah tu..dengan buku kuning,,dulu kuning..yang catitkan imunisasi anak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. acik erna:
      w'salam acik..saya pun suka simpan benda2 mcm nii..nnt boleh tengok semulakan acik erna..

      Delete
  15. Comel je kan masa kecik2 ni...hehee mmg btl tu skrg diaorg dah blh pakai kasut kita dahhh
    Cepat betul membesar hemm

    ReplyDelete
    Replies
    1. saniah:
      sama la jgk kak,kaki diarang lg besar dr saya..kasut saya pun anak2 x muat nk pinjam..

      Delete
  16. wahh akk sempat kumpul ..
    saya entah kemana kak huhuh

    ReplyDelete
  17. nape mak saya tak cap kan kaki saya pun???

    ReplyDelete
  18. salam
    Salam kenal..maaf sya singgah

    ReplyDelete
  19. Jujur, Kak Azie tak pernah tahu ada baby lahir bleh buat foot print camtuh. Best nyaaaa...!

    ReplyDelete
  20. cam ner kak ain dapat gambar tapak kaki bb tuh?? sendirik buat ke?? alaaa.. saya tak de pon gambar tapak kaki anak2 saya..huhuhu

    ReplyDelete
  21. ieda:
    kakain mmg kumpulkan setempat benda2 mcm nii...

    Gb:
    hahaha ada2 jer gB ni tau...itu sebenarnya bukan kakain yg buat..hospital tu yg buatkan..semua bb dia buat mcm tuu..

    ReplyDelete
  22. tirana aduka:
    terima kasih sudi singgah..nant kakain pergi kesana pulak yee...


    azieazah:
    saya pun kebetulan bersalin kat hospital tu kakazie...tu yg dpt foot print...boleh gak disimpan buat kenangan...

    ReplyDelete
  23. nafira:
    foot print tu..hospital tpt kakain bersalin yg buatkan...
    lepas jer bb tu lahir dia teus buat mcm tuu...

    ReplyDelete
  24. sekejap je mereka dah besar kan ain..pas tu ain tima menantu pulak..he2x..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini