31 October 2013

untuk apa ni ye...

assalamualaikum...

selamat pagi kawan-kawan semua semoga ceria dihari khamis yang indah ini..hari ini saya ceria...memang ceria tau sebab hari ini tak perlu pergi opis...sebab hari ini ada training di golf club kota permai...


apa nii...pergi training bawak ni...bawak baldi...training apa ni...yang sebenarnya barang-barang ni semua bukan saya yang punya...kalau bukan saya yang punya, siapa pulak yang punya...untuk barang-barang ini semuakan.

barang-barang ni semua untuk hanim...katanya ustazah suruh bawak kelengkapan untuk mandi...sabun mandi,ubat gigi,syampoo,baju ,seluar panjang, tudung,tuala,baldi...

nak tahu kenapa ustazah sekolah agamanya itu suruh bawak barang-barang itu semua...sebabnya disekolah agama itu ustazahnya mahu tunjuk dan ajar bagaimana cara-cara mandi wajib...tidak kira pelajar lelaki dan perempuan semua kena belajar dan bawak barang-barang itu semua sendiri...

baguskan...




Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

32 comments:

  1. Penting tu Kak Ain untuk pengetahuan mereka, praktikal tu buat depa lebih faham.

    ReplyDelete
  2. baguskan aina, kakain pun suka bila sek agamanya buat praktikal mcm tu..nnt bila dh tiba masanya nnt dia dh fahamkan..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, ustazah sangat prihatin dan serius mendidik anak murid. Bukan setakat teori sahaja. Jangan ada mak ayah yang komplen kenapa kena bawak baldi bagai udah le...

    ReplyDelete
  4. mmg bagus sangat di ajar juga cara² praktikal utk mandi wajib. baru senang difaham. kalu ada kesempatan, boleh la buat n3 tunjuk bagaimana ustazah tu ajar ye.. kalu betul2 buat, nnt inpom kat saya ye. hehehe

    ReplyDelete
  5. walla sampai berangkut semuanyer tu yer hehehe

    ReplyDelete
  6. wahhhh bagus nyer... x pernah lagi masa sekolah ada ustazah ajar praktikal...

    ReplyDelete
  7. hahaha..cikda berkerut jugak tgk gambar baldi tu dgn cerita nak g training di golf club.. mula terpikir..oo agaknya tandas kat situ takde paip kot... hahhaha

    teringat pulak beratur nak mandi masa kat asrama dulu.. cop dgn baldi dpn pintu bilik air.. orgnya tah ke mana..

    ReplyDelete
  8. bagusnya. dulu takde pon blajo mandi wajib sampai bawak baldi gayung ni. blaja kot buku teks je

    ReplyDelete
  9. Bestnya! Dulu ms sy skool, takde pun latihan amali mandi wajib ni tau. Mmmm....

    ReplyDelete
  10. bagusla mcmtu ..ajar partikalnya sekali biar budak senang dapat dan faham..

    ReplyDelete
  11. Bagus la kan... dah ada praktikal mandi wajib ni...
    Dulu2 teori ja...

    ReplyDelete
  12. bagus r macam ni...praktikal lagi mudah diingat berbanding teori
    kak..bb plus tu cheqna makan memang best r rasa..
    akak try r n rasai perbezaannya sendiri =)

    ReplyDelete
  13. bagus tu diadakan praktikal tu..kt sk ni pn ada dibuat bagi mengisi masa selepas UPSR.....

    Selamat berkursus...

    ReplyDelete
  14. Sebenarnya itulah pendekatan terbaik Ain. Mandi wajib dan berwuduk adalah perbuatan asas utk semua amal ibadah kita. Silap mandi wajib atau berwudhuk semuanya sia-sia jadinya..

    ReplyDelete
  15. sangat-sangat bagus....
    lain betul keadah belajar dulu dan skarang...
    bagi akak...budak2 zaman skarang sgt beruntung...

    ReplyDelete
  16. Selamat berkursus buat Hanim,slps dah habis UPSR nie byk jugak aktiviti yg camni diorg buatkan.

    ReplyDelete
  17. bagusnya diajar praktikal sebegitu.. ketika sekolah rendah dulu ustazah hanya mengajar teori saja..

    ReplyDelete
  18. bagus2.. ade buat praktikal skali. senang anak2 nak paham~

    ReplyDelete
  19. Itu yg terbaik...sebab saya dengar dan baca banyak kali, penemuan menyedihkan..ada umat Islam yg dah tua bangka, dah beranak pinak, mandi junub pun tak tahu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada org so good lookg. handsome succesful tapi totally jahil ugama basics altogwther. sbb bapak tak kesah nak ajar. thw nextgen cucu ..dihantar tuition ballet piano..ngaji malas malas. sekolah ugama never.smart but. the second gen jadi so called nampak alim sbb kja dgn community sendiri so.kena la.buat alim.tapi..utk.for show...

      Delete
  20. bagus..ajar amali terus kan...

    ReplyDelete
  21. bagus tu
    ajar dari kecil kan
    salam perkenalan dari ida
    jemput singgah blog ida ye
    umielman.blogspot.com
    dah follow blog ni no 571

    ReplyDelete
  22. bagusnya...buat praktikal sekali,,selalu duk ajar saja ye...
    lama tak bw..dah semakin menarik blog ain...suka

    ReplyDelete
  23. memang bagus kalau buat praktikal macam ni..mudah anak2 nak faham...

    ReplyDelete
  24. Alhamdulillah.. syukur dpt ustazah yg mcm tu.. dari caranya yg diceritakan, sy dpt mengagak yg beliau mengajar dgn bersungguh2.. cara yg sungguh praktikal utk manafaat pelajar2...

    ReplyDelete
  25. salam maal hijrah..singgah sebentar

    ReplyDelete
  26. Memang baguslah macam tu. Usaha dari tenaga pengajar pun sama2 seiring dengan ibu bapa.

    ReplyDelete
  27. memula sy tgk pic tu igt peralatan utk mandikan jenazah hehehehe

    ReplyDelete
  28. Mmg bagus....sekurang kurangnya budak budak ......ringan sikit taggungjawab kita AN hehe

    ReplyDelete
  29. Alhamdulillah moga diberkati... pendedahan yg bagus..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini