05 December 2011

memang tak bertuah pun...

Sabtu - 03.12.2011
nak citer pasal pergi sunway lagoon hari sabtu lepas...huhuhu...sedih...sedih...sebab tak ada rezeki nak dapat sebarang hadiah untuk luckydraw tu...rezeki untuk orang lain dan yang dapat tu memang betul-betul lucky dan rezeki...saya memang tak bertuah pun kalau bab-bab cabutan bertuah ni...

Kat pintu masuk...ramainya umat...tak sabar-sabar dia orang ni semua nak masuk tau...

Ini hanim dengan lynn sepupu sama umur...lynn anak kakak en somi..

ini pulak nurrin dengan kawannya anis..

tak sabar la tu hanim dengan lynn nak mandi manda

cube tengok dan kecut dan muka pun dah hitam tapi tak jugak salin pakaian nak mandi lagi...

ini dah selesai...biasa la kelaparan...rakyat jelata yang dah besar-besar entah hilang kemana..hilang dari pandangan terus nak balik baru la jumpe...dah besar-besarkan buat la hal sendiri..tak mau dia mandi -manda tempat kanak-kanak ni..dan kat dry park pun tak mau dia main permainan yang kanak-kanak punya...

nasib baik hanim ada lynn ada la jugak dia kawan...

ini la gayanya orang dah kepenatan disiang hari main tak hengat dunia...boleh jer dia tertido kat situ...maknya pun penat jugak penat nak masakkan...makan kat luar jer laa...yasmen pun dah termenung dah mcm nampak bantal jer kat depan mata tuu...ok jom kite balik..esok ada aktiviti lagi....


************************************************

Ahad - 04.12.2011
hari ini ada jemputan kenduri kahwin staff kat tempat kerja en somi... kami pun pegi la orang jemputkan kena la pergikan kenduri tu kat Kota Damansara...tak jauh pun...

ini la pengantinnya...sama cantikkan...

ada buku tu...tulis besar-besar  sikit  yee bang...biar dia tau kite ada datang...

sembang jap dengan pengantin lelaki...dia ni la satu opis dgn en somi...

biasa la...dapat bunga telur dan ada lagi cenderahati dlm paperbag tapi tak ambik gambar la pulak dalam tu ada mug dan telur lagi...harus lepas ni buat telur masak sambal la jawapnya jangan membazirkan....

Lepas tu balik dan terus pergi rumah SIL kat taman melawati nak hantar lynn balik rumahnya...



cube la tengok tu...hanim dengan lynn dan yasmen sambung lagi berkubang kat rumah lynn, budak- budakkan pantang nampak air nak terjun ajer...berkubang la sampai puas-puas yee...

maknya nak jugak begambar...berbaju kurung ditepi kolam...dari kenduri tadikan...mcm ni la rupa org  dah kepenatan...baju pun dah berkedut seribu...rasa macam nak terjun jugak kat kolam tu...tapi malu laa  weiii..

Ok la itu ajer untuk 2 hari punya cerita, terpanjang la pulak...terima kasih ye sudi baca dan tengok gambar tu sampai habis ye...

Assalamualaikum...
Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

41 comments:

  1. samalah kita..nama tak pernah "naik" dlm luckydraw..asyik gigit jari..
    takpe..takpe..rezeki ditempat lain..
    p/s seronoknya rumah de swimming pool, tak yah sibuk bw anak2 mandi kat theme park..

    ReplyDelete
  2. draw yang tak berapa nak lucky kot namanya tu. tapi kan, pelik tau sebab ada org yg mmg selalu namanya lekat utk lucky draw kan?

    ReplyDelete
  3. Tak dapat hadiah pun tak apalah Ain, lagipun semuanya diberi percuma, kan? Itu dah kira macam hadiah juga. :)

    ReplyDelete
  4. saya pernah pegi family day kat sunway lagoon dan saya menang motor!
    tipu.
    tapi dapat la jugak lucky draw.
    dapat rice cooker.

    tu jer nak cerita.
    hahaha!

    ReplyDelete
  5. ala zoom la skit gmbr kak ain ni, nmpk muda la akak ni, siyes!!! :) seronoknya tgk bebudak tu berendam...

    ReplyDelete
  6. anim:
    hahaha anim pun mcm kak ain ye..tak de lucky punya laa...

    tak pyh la nak nak sakit kepala memikirnya...kalau nak beli jer himpun duit sendiri...ayat nak menyedapakan hati mmg cengituukannn...

    ReplyDelete
  7. gadisbunga:
    betul..betul..ada kat tempat kerja kakain ni asal cabut jer nama dia naik dapat kete pulak tu tiap2 tahun...last year sampai dia tolak sebab dia nk bagi kat org lain...baikkan dia tu...

    mmg rezeki diakan kebetulan no yg dia dpt tu...

    ReplyDelete
  8. kakcik:
    betul tu kakcik..dapat masuk free..makan free..dan dapat door gift jer..jadi laa..yang penting anak2 suka dan happy...alhandulillah...

    ReplyDelete
  9. -wow-
    ape dpt motoo..ni yang kakain jeles ni...ini tidak adill...hihihi

    dpt la jugakkan w/pun rice cookerpun...alhamdulillah...

    ReplyDelete
  10. aju:
    jangan aju..jgn zoom..nanti jadi zombii la plk rupe kakain tu..hahaha...semua org larikkk...

    ReplyDelete
  11. comel bdk yg foto belakang wanita berbaju kurung

    ReplyDelete
  12. rezeki lain kali lah tu...
    saya pun tak pernah menang....

    ReplyDelete
  13. sampai terlentuk di meja makan, kesiannya tengok...

    saya pun kalau lucky draw selalu tak bertuah kak ainn...

    ReplyDelete
  14. syoknye mandi manda kat sunway lagoon..sy tak penah pegi pun kak sunway lagoon ni.. haha kesian.

    ReplyDelete
  15. Xde rezeki...??? xperlah k.ain munkin itu rezeki org yg lebih memerlukan...huhu

    Amboi Hanim, mandi sampai gelap dah muka tu, untung ada kawan plk tu, lg sakan main la yer sampai tertidur kat meja makan tu ha...budak2 mmg cengitu kan k.ain...hehe

    ReplyDelete
  16. tak dapat pun tak pe beb...
    janji dah puas berjimba-ria seharian gitu
    nak plak di tanggung beres segalanya...

    ReplyDelete
  17. saya tobat nak gi sunway time cuti~~gila sesak~he~~

    ReplyDelete
  18. lom pernah gi sunway lagoon.. betul, tak tipu..

    ReplyDelete
  19. luckydraw mmg seronok..kadang2 tu lucky la jugak...
    seronok tengok budak2 tak hingat donia bil tengok air...

    ReplyDelete
  20. samaler jg kalau lucky drawtu memang tak lucky.. tp husband akak lak okjer selalu gak bertuah... bestneyr masuk sunway dah setahun tak gi...

    ReplyDelete
  21. sama la kita ain, xpernah mengena bab2 cabutan bertuah...xde tuah kt situ okt...hu.hu.hu...

    anak2 kalau jumpa air mmg xhinggat...seronok!!!!!

    ReplyDelete
  22. kalu ade cabutan bertuah, tak de la tak bertuah langsung..dapat jugak, tapi selalunye dapat yg biasa2 jek..tak penah dapat grand prize ke..tpi, tetap alhamdulilah..

    ReplyDelete
  23. tahun depan cuba lagi ain..byk sgt jemputan masa cuti sekolah ni..cantik pengantin tu..

    ReplyDelete
  24. seronok mmg bebudak kalau dapat main kolam ni.. heaven bagi diarang..

    ReplyDelete
  25. tudia umat Proton seluruh donia... mmg serabut tuh reramai kan? mcm yg jiran sy ckplaa....huhuhuhu

    ReplyDelete
  26. Budak2 kalau jumpa swimming pool memang tak ingat dunia lepas tu lentok keletihan.

    Jangan sedih mungkin rezeki kat tempat lain.

    ReplyDelete
  27. tak pernah sampai kat sunway lagoon..

    ReplyDelete
  28. tak pelah Ain..mgkin kali ni tak de rzki..mana tau suatu hari nnti dapat yang besar punya...tapi saya pun tak pernah bertuah..huhuhuhu

    ReplyDelete
  29. acu pun sama jarang beno nak bertuah..asyik tak dapat je kalau lucky draw

    ReplyDelete
  30. Seronok aje nampak..
    Cuti yang terisi..
    Budak2 sure tak bosan :)

    ReplyDelete
  31. k ain kj kt proton ke? sy mmng plan nk ke SL tp dpt tau hmpir 20k staff proton ada kt situ ari tu trus tuka plan g KLCC

    ReplyDelete
  32. sama la No pun kakAin..jarang BERTUAH huhuhu...

    sayangnye tak dapat tengok gambar akak huhu..tenet No kongwalikong la pulak...

    ReplyDelete
  33. Salam Rindu Ain..
    Ain...sama macam saya jugak...tak pernah bertuah bila ada cabutan bertuah....:)...
    suka betul tengok gambar "anak dara" kat tepi kolam renang tu...manisss sangatt...he..he..

    ReplyDelete
  34. xpe kak,xde rezeki kat situ pun,ada la rezeki2 akak akn dtg ni mencurah2 hehe..

    mmg nmpk penat sungguh anak2 akak tu.

    pengantin tu sweet!~

    ReplyDelete
  35. mungkin tang lucky draw tu bole try lagi..kot2 nanti dapat hadiah besar mana nak tahu kan..hehe

    ReplyDelete
  36. padat dgn xtvt utk 2 hari tu yer.. seronok tgk anak2 main air.. klu boleh join sama lagilah syokkan.. slimnyalah akak ni.. bestnya..

    ReplyDelete
  37. banyak btoi aktiviti dilakukan dalam sehari...mabeles...

    ReplyDelete
  38. kak ain ni cntik la...tk mcm dh ade anak besor..kita jeles tau..blog dh berubah cantikk..

    ReplyDelete
  39. saya kureng bab lucky draw ni berbanding husben. anak2 mmg suka air la kan. pantang je nampak air mesti nak mandi manda.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini