28 August 2012

Selamat Hari Raya...

assalammualaikum...

kembali bertugas...sudah puas bercutikann...masa untuk mula berkerja la pulak...walaupun dipagi hari hujan mencurah-curah...kalau tarik selimut ni memang best bangat tuu...ini adalah beberapa keping gambar masa hari raya pertama...beraya dikampung Melaka...


ini masa beraya rumah makbusu...adik mak...


ini la rumahnya tuu..suka tengok suasana kat sini...
rumahnya pun tak banyak berubah bahagian depannya...


tengok la hanim tu..bergurau senda dengan abang sepupunya...


masa bersembang...ialah sesekali jumpakan dengan makcik pakcik sedara ni...macam-macam benda la nak diceritakan...cer tengok hanim tu...dah besar pun nak duduk berpangku lagi dengan abang saudaranya tuu...


ini pulak gambar semasa dipagi raya...
memula nak ambik berdua dengan en somi tapi tengok la hanim tu sibuk jer nak bergambar jugak...sabar jer laa...


ambik jer la...baru puas hati dia tuu... 

gambar rakyat jelataku...
tak ada warna sedondon pun semua warna warni...
tahun depan nak buat warna sedondon la pulak...


ini baru la gambar sekeluarga...

ok la itu ajer untuk hari ini...selamat hari raya maaf zahir dan batin kalau ada silap dan salah...sepuluh jari disusun maaf dipinta....


Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

57 comments:

  1. Kakcik suka sangat tengok suasana hari raya di kampung. :)

    ReplyDelete
  2. Salam Aidilfitri,

    Fatin Zaini datang singgah dan menjadi follower baru anda..

    salam perkenalan dari saya, jemput ke sini http://www.fatinzaini.com

    ReplyDelete
  3. akak nmpk mcm kakak2 jek ngan anak2 dara akak ni tau..siyes nampak mude..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Ainku..

    Rumah kampung kitorang kat Melaka dah di robohkan. Nanges Sume org. Hehe.. Bestkan Ain Raya kat Melaka. :)

    Ujung minggu ni meh beraya dengan kakya pulak. :)
    Call me kalau nak dtg k.

    ReplyDelete
  5. Bestnya beraya di kampung, suka tgk rumah melaka, cantik dan nampak asli, teringat suatu ketika dahulu akk pernah ke masjid tanah rumahnya mcm ni lah bentuknya heheh.

    Sealamat hari raya ain

    ReplyDelete
  6. seronok beraya di kmpung....

    Ain ngan husb jer sama kaler..anak2 pilih kaler masing2 ya....tapi tetap cantik dan menarik....

    ReplyDelete
  7. kakcik:
    Seronokkan kakcik suasana kampung ni..selalunya kite dikelilingi hutan batu jer...sesakali balik dpt la tengok pokok2 kelapa..itik,lembu semuanya ada...

    ReplyDelete
  8. fatin:
    Terima kasih fatin sudi singgah sini.,,nnt kakain kesana yee..

    Salam perkenakan dan slmt hari raya.,

    ReplyDelete
  9. dilla ady:
    Selamat kembali dilla,lama betul menyepikan diri.,
    Alamakkk...kembang kempus dah kakain ni bila dilla puji cam tuu huhu...ala dlm gamba mmg ler nnpk cam tu...

    ReplyDelete
  10. deru ombak:
    Kakya,insya allah kalau berkesempatan mmg nk sgt jumpe dgn akak tau...

    Raya mmg best kalau kat kg ni... Mmg meriah bila jumpa sedara mara...masa ni la nk berkumpul dan berjumpa...

    ReplyDelete
  11. assalam ain..hanim kan yang bungsu..manja..

    ReplyDelete
  12. Salam Ain dan Selamat hari raya untuk Ain sekeluarga.

    Seronok tengok gambar-gambar masa rasa tu. Terima kasih berkongsinya.

    ReplyDelete
  13. ain yg tetap awet muda...kiut

    bila raya rumah2 lama ni syok je
    dpt beraya

    cantik baju ain :)

    ReplyDelete
  14. bestnya ada family photo..ai mcm xde jer..eh..ada ke x eh?

    ReplyDelete
  15. sy pun rya kat kg gadek melaka.. balik rya lenguh bdn2, mna x nya.. naik trun naik trun.. tulang tu bukan kuat sgt

    ReplyDelete
  16. kakak ain sedondon dengan suami.. okeh lah tuh.. sedondon jugak.. kekeke..
    anak2 kak ain sume dah besar2 tapi mamanye menten cun lagi.. jeles tengokk.. :P

    ReplyDelete
  17. meriah!!!
    ai pun asyik berjln beraya jer last week ngeeee

    ReplyDelete
  18. cheqna pun baru stat keje hari ni =)

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum ainnoraini,

    Selamat hari raya maaf zahir batin...

    Amboi meriahnya..

    ReplyDelete
  20. bestnya beraya kat kampung kan...

    *** best anak dara dah besar kakain dapat goyang kaki

    ReplyDelete
  21. Amboi dah besar2 anak dara Ain yer...Ain nampak muda sgt lah...dah mcm kakak pd mereka tu...

    ReplyDelete
  22. sesekali berwarna warni di hari raya br best hehehe

    ReplyDelete
  23. comey2 anak dara ain..maknye pun apa kurangnya..selamat hari raya ain!!

    ReplyDelete
  24. wah baju raya renda2.. kalah artis gitu... lawaa lahh..

    ReplyDelete
  25. rakyat jelatanya semua perempuan... huhu...

    ReplyDelete
  26. saya pun tak sedondon ain..masing2 ada pilihan warna sendiri. adakah itu bererti kita tak sepakat ? kita saja yang boleh menjawabnya...

    ReplyDelete
  27. bestkan lihat suasana kg dgn rumah klasik...rasa damai jerrr...

    Sy skluarga pn xde tema..main tibai je warna kegemaran msg2 cuma kami pakat2 pakai baju plain + manik2...

    ReplyDelete
  28. Selamat hari raya ain...maaf zahir dan batin.

    ReplyDelete
  29. bestkn tgk suasana kg.. nyamn saja

    ReplyDelete
  30. Cantiknya gambar Ain sekeluarga...saya suka tengok muka ain yang manis dan ayu tu..saya langsung tak ade gambar sekeluarga...tak sempat nak ambik....:)

    ReplyDelete
  31. selamat hari raya maaf zahir batin. best kan dapat raya d kampung.

    ReplyDelete
  32. amboi, manis2 dan cantik2 semua

    ReplyDelete
  33. Meriahnya....
    Seronok dpt berkumpul reramai mcm tu kan....

    ReplyDelete
  34. meriahnya...manis2 belaka...seronok suassana kampung kan? kat pontian raya dlm ujan,tkde mood nk berfoto :)

    ReplyDelete
  35. As salam Kak Ain,

    Marya terus rasa rindu dgn suasana kampung..kami ni tumpang kg org je...kg sendiri dah xde org dah... ;)

    Dah besar rupanya anak2 akak.. cantik2 lak tu... ibunya pun cantik kan.... :))

    ReplyDelete
  36. bia raya nie .. susana kampung macam nie sealu mengamit panggilan kita utk pulang kan ..
    seronok dan damai aje rasanya .. ;)

    ReplyDelete
  37. Salam Aidilfitri Kak Ain n famili
    kalo raya kat kampung, mmg rasa kemeriahannya kan kak...
    ceria je, warna warni di hari raya... takde tema2 ke kak, tu yg meriah lagi tu.. colorful..!!

    ReplyDelete
  38. raya ni masanya kita kunjung mengunjung untuk berukhuwah serta berpeluang untuk bermaaf-maafan..moga akt ini mengeratkan silaturrahim..

    ReplyDelete
  39. selamat hari raya kak ain..kak ain nmpk muda sesangat..

    ReplyDelete
  40. salam aidilfitri kak ainn, baru perasan anak akak semua puteri ya, dan rasa mcm ni baru pertama kali tgk wajah cik abang kak ainn...

    setuju dengan komen AnneRaini d atas, kak ainn mmg nampak awet muda.

    ReplyDelete
  41. cantiklah rumah orang Melaka...

    gambar sekeluarga tu terpancar kebahagiaan dan keseronokan berkeluarga..

    ReplyDelete
  42. selamat hari raya ain..ibu ngan anak sama cun..ain mcm kakak je kat anak2 dara comel tu hehe

    ReplyDelete
  43. salam lebaran buat kak ain sekeluarga..dah besar ank2 kak ain yer..mak nya nampak muda lagi..

    ReplyDelete
  44. selamat hari raya juga untuk kak ain sefamily.

    bestnye dapat beraya di kg.. suasana yg sah2 tak sama dengan di bandar...

    ReplyDelete
  45. akak ni awet muda lah..anak2 dah besar2, tapi still maintain macam umur 20-an gitu:)

    ReplyDelete
  46. wahh.. mummy dgn anak dah mcm kakak dgn adik laaa.. hot mummy... :)

    ReplyDelete
  47. Selamat hari raya Ain,
    sukalah tengok gambar keluarga tu..bestnye anak dah besar tapi ain still nampak muda, dah macam kakak ngan adik jer tengok ^_^

    ReplyDelete
  48. Gambar rumah kampung jugak yang best, kan?
    Gambar raya tu tak sedondon pun tapi tetap sweet sebab ramai anak dara sunti. Hehehe at least AIN dan suami masih sedondon..

    ReplyDelete
  49. terharu akak ajak beraya rumah..haah bukan jauh mana pun kita ni..tapi kondisi soleh tak berapa baik kak..orang pun banyak datang rumah nora ni je..bukan pun..rumah mak mertua nora..rumah nora pecah tak renovate lagi..budget lari..huhu..

    apapapun selamat hari raya maaf zahir batin ye kak..

    ReplyDelete
  50. meriah sangat sekali sekala dapat bnerkumpul

    ReplyDelete
  51. comelnye.. selamat hari raya AA.. :)

    ReplyDelete
  52. Selamat Hari Raya Aidilfitri..
    Maaf zahir dan batin ;-)

    ReplyDelete
  53. meriahnya raya...selamat hari raya sis !

    ReplyDelete
  54. ehem meriahnya punya keluarga besar..apapun ain tetap cute mcm ank2 gadisnya..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini