06 August 2012

apa la sibuk sangat tuu...

assalammualaikum...

begitu cepatnya masa berlalu...esok sudah masuk 16 ramadhan...alhamdulillah masih bernafas lagi dibumi allah ini...tapi nak buat n3 punya la tersangat 'rajinnya' dibulan puasa ni...blog pun sama mood kelaut jugak...

bila la nak bersemangat nii...sebabnya rasa macam sibuk jer...
chewahhh banyak la dia punya sibuk yee...ini la dia yang buat-buat sibuk tuu..

1. Pagi-pagi dah bangun untuk bersahur...
2. Bersiap-siap pergi kerja +jadi mak supir hantar anak pergi sekolah...
3. Sampai opis kerja macam biasa + mata yang kekadang makin layu dan layu...
4. Waktu lunch masa untuk hilangkan ngantuk...dapat melelapkan mata memang best sangat laa...
5. Petang bersiap-siap untuk pulang sambil tu berfikir nak berbuka apa..
6. Jadi mak supir ambik anak balik sekolah dulu sebelum balik rumah...
7. Sampai jer kat rumah buat la apa yang patut untuk berbuka puasa kadang-kadang tak masak pun main tunjuk-tunjuk jer...
8. lepas maghrib, masa untuk pergi solat tarawikh kat surau,dulu-dulu tak sempat nak pergi sebab anak-anak kecik lagi...duduk jer diam-diam kat rumah...kalau angkut semua mahu tak tenteram nak solat..sekarang semua dah besar-besar dah senang sikit..kadang-kadang bawak diarang semua...
9. Balik pun dah nak pukul 10++...mata pun dah mintak ampunnnn...apa lagi nak carik bantal jer laa...
10. Tidur time..sebab esok kene bangun seawal 4:30 pagi...

Macam la sibuk sangatkan...sebenar banyak penyakit M jer...lepas ni mesti bersemangat semula nak buat n3 kat blog kesayangan ni...dan nak jalan-jalan kat rumah kengkawan...nak sekodeng nak tahu cerita sama ada dah buat kuih raya ke...dah beli baju raya ke...berbuka apa...masak apa...

ok ini ajer untuk permulaan di bulan august ni...





Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

27 comments:

  1. Kakcik bangun 1/2 jam lebih awal dari Ati. :)

    ReplyDelete
  2. bulan posa ni saya pun malas2 sikit nk update blog.Sibuk gak la..rutin harian kita pun lebih kurg sama.

    ReplyDelete
  3. memang tak digalakkan pun org yg beranak kecil berjemaah di masjid sebab mengganggu jemaah yang lainn. lagi pun tarawikh hanya lah sunnah. boleh buat di rumah...betul tak??

    ReplyDelete
  4. Ya, Kak Azie pun nak kira sibuk juga. Sibuk bermusim orang kata. Tapi dah biasa dengan blog, sikit sebanyak nak update juga.

    ReplyDelete
  5. Kakcik:
    Kakcik...saya ain,bukan ati..ni yang nak majuk ni..kakcik asyik ingat kat ati jer...hihihi....

    Lagi awal kakcik bangun yee..itu pun saya liat jugak nk bukak mata ni haa...

    ReplyDelete
  6. Inazamri
    Rasanya tugas2 tuu sama jer kan kat semua orang..cume saya ni penyakit M jer yg terlebih sikit ada ni...

    ReplyDelete
  7. Azian:
    Betul tu..dulu2 masa anak kecik2 tak pergi pun solat tarawikh kat surau, risau kot ganggu org lain nk solat,lagi pun risau jugak takut diarang ni main-main entah mna2...baik buat kat rumah jer...

    ReplyDelete
  8. Kakazie:
    Saya ada penyakit M kakazie...sibuknya tu sama jer mcm org lain jer...

    ReplyDelete
  9. Bila anak dah besar, usia kita lak meningkat, kudrat pun menurun. Pd pndpt sayalah Ain, budak2 yg buat bising ni sbb depa tak ikut bersolat. Kat tempat saya, masalah bising takde sebab ada "guard" kawal budak2 ni...hihi...

    ReplyDelete
  10. Anim:
    Sekarang ni kat surau saya pun mcm tu jugak pada anak2 diajar bersolat bersama2 cuma kalau yg ada yg bwk anak2 bawah umo bwh 3 tahun ni..kadang2 bermain2 dan berlari dihadapan org yg sedang bersolat dan menangis mencarik ibunya bila tak jumpa maklum la bila time solat semuanya dah sama jer bertelekungkan...risau kot ada org tak senang jer..

    Betul tu anim..sekarang ni umo pn dh meningkat entah sampai takat mana umo kite semua pun tak tahu..ramai jugak rakan2 sebaya sudah tiada lagi didunia ini...selagi ada kudrat dan buat la amalan selagi terdaya...

    ReplyDelete
  11. yelah dik
    memang banyak kalau di kira rutin kita sebagai ibu nie
    kalau x der yg hargai tuu x tahulah huhu
    akk pun tahun nielah dpt terawih lama sikit .. kalau ikutkan tahun2 lepas memang x dan sbb anak2 masih kecil .. ;)

    ReplyDelete
  12. Ieda:
    Terasa muda pulak bila ieda panggil adik...jgn cam tu kakain ni dah besar panjang orgnya dah byk umonya...

    Makin besar ank makin senang kite sikitkan...boleh bwk sekali solat sama2 ...

    ReplyDelete
  13. Ain, akk lg terok.....trawih kat rumah laki bini. Hubby skolah kt pulau, naik bot bagai.....letih sgt. Akk plak seawal 3 pagi dah bangun, tdo kjp sebelum zohor n sambung keje.....lebih dr org pejabat ni...haha..

    ReplyDelete
  14. rutin yang sama.. cuma saya bangun lewat 1/2 jam

    ReplyDelete
  15. bulan puasa selalu aktiviti mesti pack kak. sama je la kita
    kadang2 M jugak. hehe

    ReplyDelete
  16. dah jadi ibu gitu la kita kannnn..
    kalau orang tak hargai juga tak tahu la nak cakap ape ..

    ReplyDelete
  17. Kakak rutin tak banyak beza cuma bulan ramadhan kakak lebih santai sebab tak kejar-kejar nak masak. Semua minta tolong org bazar "masak". Senang sikit ain :)

    ReplyDelete
  18. kengkadang pk, cmner la mak dulu boleh jer urus anak, ni baru ada anak sorg da letey manjang hu3

    ReplyDelete
  19. assalam ain..rutin yang serupa dibulan puasa ni..balik terawikh je..mata pun dah buat permintaan

    ReplyDelete
  20. Salam ramadan kak ain...samalah kita bulan ni baru start berblog balik... bulan lepas sebulan tak menaip kat blog sendiri sib baik igt lagi camana nak buat entry baru..hehe..:)

    ReplyDelete
  21. agak sibuk jugak lah tu... sampaikan tiada masa...

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/08/tips-mudah-jaga-kesihatan-01.html

    ReplyDelete
  22. ain
    kita dah bertahun2 tak merasa gi terawih kat masjid.. dah lupa dah cemana suasananya.. dah tu, ko nengok ler anak2 kita yang berderet tecit2 tu..

    ReplyDelete
  23. ehem..mama pun sgt teruk dibulan ramadhan ni..en.papa je kemasjid..mama kat rumah..maklumlah.. hu2x..

    ReplyDelete
  24. bulan puasa nie...penyakit m bertambah2 hihihi

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini