25 August 2010

Ramadhan akan datang....

Ramadhan akan datang belum tentu kita bertemu. Bulan ni pun belum tentu kita sempat syambut Syawal. Jangan Persia-siakan hidup kita. Hidup ni mahal, jangan kita buang masa, selaraskan hidup kita dengan sunnah Nabi saw. Kerana di padang mahsyar esok, kita berpeluang meneguK air dari telaga kautsar yang banyaknya kole dia sebanyak bintang dilangit. Walaupun NABI SAW menjemput semua umatnya untuk join minum tapi malaikat jibrail dah tunggu untuk halang mana-mana yang abai sunnah Nabi saw.

Banyak sunnah yang bole kita amalkan, rajin-rajin lah g ngaji. Berselawat keatas Nabi sekali, Allah swt akan berdoa kat kita 10 kali, orang yang paling dekat denganku adalah orang yang selalu berselawat padaku., berdoa kita selepas azan , Nabi saw akan memberi syafaat di akhirat kelak. Banyak benda kita boleh sulam dengan hidup kita sebagai seorang mukmin yang bertakwa. Adakah kita dah bersedia untuk mati? Masa hidup tak pa, ada adik – beradik, kawan-kawan, sok dalam kubur , sorang loooo…….Allah swt Maha Penyayang , Dia tak bagi kita mati dulu, Dia bagi can kita cari ilmu, tampal mana-mana yang berlubang, agar kita mati di jalan yang lurus.wallahualam.

Selamat Beramal…


Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

13 comments:

  1. thanks kak
    saling mengingati =)

    ReplyDelete
  2. Smga Ramadhan kita kali ini lebih baik dr yg sblmnya..

    ReplyDelete
  3. azieazah:
    same la kite azie...yg mane kurang kite tambahkan..buat amal ibadat...

    ReplyDelete
  4. cheqna:
    kak ain pun same cheqna, mengingati untuk diri sendiri jugak...kadang tak perasan yg mane terkurang...

    ReplyDelete
  5. siti hajar:
    insya allah hajar...mudah-mudahan macam tu la hendahnye...

    ReplyDelete
  6. eskep:
    tqvm kerena sudi singgah kesini...
    nnt kite sane pulak ye...

    ReplyDelete
  7. Ain...terima kasih kerana saling mengingati...

    ReplyDelete
  8. ainnoraini.terima kasih..ingat mengingati..sesama insan..

    ReplyDelete
  9. salam,

    moga kita semua mendpt limpahan rahmat-Nya..

    ReplyDelete
  10. anie:
    kak anie same la kite saling mengingati yg terkurangkan...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini