08 February 2012

5S...

Sekejap lagi nak kasi clear kat atas meja ni…segala benda yang tak guna nak kubuangkan…mahu kasi susun cantik-cantik…biar nampak mcm tak ada buat kerjakan…segala file-file,kertas-kertas  nak aku sorokkan hahaha biar betul nak sorok nanti nak carik semula tak jumpa baru tau…bukan sorok nak susun dan simpan sebabnya kat opis ni ada buat audit 5S…

Kalau dia tengok atas meja ni…memang 5S pun…nak tau apa dia…hahaha ini la dia agaknya yee…
1.sepah
2.semak
3.serabut
4.selerak
5.lagi satu ’S’tolong tambahkan….

Ok la nak sambung semula  buat kerja-kerja mengemas ni…malam nanti kite jalan-jalan rumah kengkawan yee…dari pagi tadi sampai kepetang ni tak sempat nak bertandang bertanya khabar …




Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

28 comments:

  1. sesak..heeheh

    p/s kak tlg kemas kn meja sy bleh? heheheh

    ReplyDelete
  2. I follow !
    pegi lah course 5S,saya tahun lepas ada attend course tu,tersusun dan bersihlah sekejap opis dan rumah,pastu he he....

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. hehe selamat berkemas kak, bila akak ckp pasal kemas meja kerja, tgk atas meja sdiri mau pengsan dibuatnya hihi

    ReplyDelete
  5. meja kemas? 5 minit je. hahaha!!!

    ReplyDelete
  6. maksud saya, meja saya kemasnya 5 minit aje. selebihnya bersepah. ngeeee~

    ReplyDelete
  7. "sesak kot...hehe...itu baru meja ain...hal kecik je tuh..."

    ReplyDelete
  8. selamat berkemas..klu ada mood..cepat je siap...InsyaAllah..

    ReplyDelete
  9. sepenuh-penuhnya..haha..selamat berkemas kak ain..

    ReplyDelete
  10. 5S punya fasal, kemas punya kemas, yang berguna pun dah tak tahu letak kat mana! :(

    ReplyDelete
  11. opis akak pun ada 5s nie sis...
    kkdg rasa rimas jer buat benda alah nie hehehehe...
    tapi byk kepada kebaikan lah kannn
    ~ statement think positive gitu ~

    ReplyDelete
  12. Hehehe biasalah kak, Sekejap je kemas tu pastu semak semula hhahahaha

    ReplyDelete
  13. hehe... lebih kurang jugak ngan ida... hehe...
    suka jugak berkemas... tp mmg tahan kejap ajelah...

    ReplyDelete
  14. Lutut kak Zai dah bengkak akibat berkemas kat laman hehehe...

    ReplyDelete
  15. haha.. dah agak, ni mesti 5S audit ISO.. kekekeh..

    ReplyDelete
  16. kak ain, 1 S lagi ialah... serabai..

    ReplyDelete
  17. Bab mngemas meja ni, saya mmng agak 'm' sikit..hehehe...selamat berkemas ya Ain....

    ReplyDelete
  18. wow! 5s! excited nak buat sebab cik semut mmg suka kemas.. yang tak gemar 5s ni..cerewet sgt.... pen2 segala pun nak kene parking elok2...haaiissshhh!

    ReplyDelete
  19. salam main..kemas jgn tak kemas..bolih tolong kemaskan rumah mama sekali tak?..he2x..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini