08 May 2014

silap baca la tuu...


Nak cerita pasal nama…

Salah maknya ke? letak nama macam tu…macam ni ceritanya, anak yang sulung namanya Anissa Zakira Ghazali…tapi sering kali orang akan panggil Anissa Zakaria...silap baca la tuu...

tapi macam kesian lawak pun  pun ada jugak…dulu-dulu masa dia kecik-kecik lagi...selalu bising dan marah-marah  sebab orang selalu jer silap sebut namanya…bila balik rumah jer mesti cakap nak tukar nama sebab tak suka orang asyik silap sebut namanya …tak suka..tak suka katanya…

Tapi itu dulu, sekarang tidak lagi..dia sudah jadi biasa dengan kesilapan orang panggil namanya tu…mungkin sebab dah besarkan dah tak kisah sangat atau pun dah terbiasa kesilapan bila ada orang tersilap menyebut namanya itu…

Sabar je la yeee...dah tak boleh tukar lagi nama tu...




Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

16 comments:

  1. hhehehe.. klakar jugak yer..
    sampai nak tukar nama haaa.

    kadang2 orang yang baca nama tu nak cepat.. main sebuttt jer.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak tukar nama..sebab dia kata maknya ni tak pandai letak nama tu..org tak reti nak baca...tapi sekarang dah besar tak ada la lagi ...tak terbiasa agaknya tu..

      Delete
  2. KEHKEHKEH...ye laa kalo sekali imbas mmg org akan bace zakaria hheheeh..tapi serius sedap name tu anissa zakira...mcm penulis novel pun name pena plak...serius sedap....

    ReplyDelete
  3. ekekekekeke ada jg ya mcm tu hehehehe

    ReplyDelete
  4. itu kira oklah lagi..terjadi kat kampung mertua kak ana,bapanya daftar salah ejaan..Soleha dieja Solehe..bila budak tu dah besar jadi masalah bila cikgu dan rakan panggil leher..ambil iktibar kena double check bila isi borang pendaftaran anak2 ni.. :)

    ReplyDelete
  5. oh kes orang salah sebut dia rasa nak tukar nama
    but nama tu sedap didengar :)

    ReplyDelete
  6. takpe la yang penting maksud nama tu baik kan hihi

    ReplyDelete
  7. saya sendiri baca 2-3x apa beza nama kedua2 yg d type sbb sy baca Anissa Zakaria he3

    ReplyDelete
  8. betul betul..kite selalu baca huruf awal dan assume huruf belakang nye. Tu yg salah tgk tu.

    ReplyDelete
  9. wit2.... ntah maknye nih.. tak kreatip.. kekeke.
    tak le aku gurau jek.. sedap apa nama tuu.. alaa masa kecik memang le.. skang dia bangga kan ngan nama dia...

    ReplyDelete
  10. Berkali2 panggil buat tak tahu je rupanya salah sebut nama...

    ReplyDelete
  11. cantik nama tu n sedap disebut...unik.

    ReplyDelete
  12. hihi..kak sekolah saya ni ain, ada murid tak tahu nama penuhnya lagi. dah panjang sangat..hihi

    ReplyDelete
  13. salam itu yang nama anak nekcik cuma 3 huruf jer..je..he

    ReplyDelete
  14. sy plak nama mcm lelaki. masa time kolej dulu, lecturer panggil nama tp pandang arah lelaki. huhu sabo jele.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini