17 December 2010

obat ohh obat...bermacam jenis obat....

assalamuailakum untuk semua....

akhirnye...selamat gi hospital semalam di DEMC specialist Hospital….semuanye berjalan dgn lancarnye…
doctor kate ok…aku ni cume elegik jer..bile mkn seafood berlebih2an,dah tahu mkn jugakkkan...tak kan nak nengok jer doctor…mane boleh tahan..meleleh air liurku ni haa…tapi bile dah kene kesannye..ambik kauuu….lambat nak hilang…
meh sini... kite tunjukan ape obat yg doctor tu bagi ye…banyak la jugak…ni baru sikit jer…kalau yg dah kronik tu lagi la byk agaknye ye…mintak2 jauh dr segala penyakit yg merbahaya...



pil nii dia suruh makan…kalau nak cepat elok makan/telan sampai habis yee...
yg ni pulak kasi sapu - ade 2 cream..ni untuk yg siang hari jer tau...
malamnye pulak ade cream lain..tapi tertinggal kat rmh..sebab gune mlm jer kan..tak de la bawak kat opis ni..takut nnt terpakai yg mlm pulak nnt...
ini yg kite paling suke tau...name cream ni RETIN-A 0.05%. sapu kat muke…doctor suruh pakai waktu malam jer…untuk memperbaiki kulit yg bermasaalah…kite check jugak kat internet…mmg betul pun byk kegunaan cream ni…boleh menghilangkan jerawat.nnt muke kite nnpk sekata...ade sesiapa pernah cube...

Ini kite ade ambik kat internet http://totinx.com– pinjam ye… akak tepek kat sini...sebab kite nk terang dgn detail tak berapa pandai...pasal cream ni...


ok itu ajer...3 minggu dr sekarang jumpe doctor lagiiii.....

Retin A ni ajaib. Dia mempunyai kehebatan yang dapat memperbaiki blood supply dekat kulit kita dan meningkatkan turnover of dead skins kita. Ok yang penting sekali maksudnya kita akan nampak muda sentiasa. Tak ada garis garis kerut di muka! Kau jangan ingat baru umur 20tahun tak ada garis garis di muka? Cuba check sana. Tak nampak? Pergi ambil kanta pembesar.Hah sebut pasal jerawat. Retin A sangat berkesan untuk jerawat. Sebab apa? Sebab Minah Retinini mengurangkan blackheads di wajah kita. Siapa ada jerawat yang timbul itu, sapu je ubat ini, kering terus. Terus terbantut pertumbuhan jerawat itu.
Kalau nak beli Ratin A, dia ada macam macam %
Retin A 0,025% : ini untuk general skin improvement. Pakai sehari-harian
Retin A 0,05%: Lebih digunakan untuk menghilangkan kesan kesan penuaan.
Retin A 0,1%: lebih kepada masalah jerawat!
Kalau baru first time nak pakai Retin A, I sarankan pakai 0,1% dahulu. Kemudian kulit dah licin, baru turunkan pakai 0.05% atau 0,025%.





Terima Kasih Sudi Follow Dan Komen Sekadar Satu Coretan

16 comments:

  1. lor..xsihat lg ke k.ain, ingtkan dah baik, elergik mmg take time ckit kan? ingt lg adik sy pn alergik seafood, bl mkn hbs muka & tangan jd berair, tgk pn sakit, pstu bl baik tgl parut..huhu

    K.ain rajin2 makan ubat yer, nti cepat baik..

    ReplyDelete
  2. salam aninoraini..mkan ubat lagi ke..
    tak pe janji sihat..dan baik..
    tapi kan..seronok juga kan..teringin jugak akak nka beli..untuk anak yang asek berjerawat je mukanya..

    ReplyDelete
  3. DEMC tu bagus..sy pnh buat D&C kt situ...ubt2 nyer puashati..smga cpt sembuh key

    ReplyDelete
  4. kak ain ok jer hajar...makan masih berselera lagi....cume elegik jer...

    iye adik hajar pun same ye...disebabkan tak mau melarat ade parut2 tu yg kak ain jumpe doctor tu..

    ReplyDelete
  5. kak erna:
    mmg sesuai untuk yg ade jerawat..
    cube kak erna tanye kat farmasi ade jual ubat ni...mcm ni bertambah hensem la anak bujang kak erna nnt ye...

    ReplyDelete
  6. suzie:
    suzie pun pernah gi sane ye...
    sekarang ni DEMC ade bangunan sendirikan..cantik & canggih lagi...so far kak ain puas hati ler kat sane..

    ReplyDelete
  7. noor:
    tq noor...mintak2 ok ler pas ni...

    ReplyDelete
  8. suami sy senang kena allergic..kdg2 xtau apa jenis mknan yg meyebabkab jd g2..so selalu stand by ubat..

    ReplyDelete
  9. Maknanya kalau utk biasa pun retin A ni boleh di pakai jga ye..

    Wah cantik umah baru Ain..lagipun anak dara tu comel - comel belaka.

    ReplyDelete
  10. salam..

    kak ain...ooooo..elegik dgn sefood yer, so...nanti update yer kalau berjaya baik dari penyakitmu itu..

    boleh ayu beli retin A

    ReplyDelete
  11. salam ain,

    wah...bestnya beli di klinik je
    ain cuba dulu kalau berkesan
    bagitau ye..sharing2

    ReplyDelete
  12. susah juga kalau dah idap alergic ni ya..

    ReplyDelete
  13. salam..kak,

    kena kurangkan makan seafood tu...

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum...

    Takper sakit itu merupakan kafarat, penghapus segala dosa-dosa kecil...moga cepat sembuh

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
©Copyright2013 | ALL Right Reserved toAin Noraini